L'ocupació a les cases rurals del Berguedà arriba al 80% a l'agost

El perfil del turisme que atrau la comarca és majoritàriament familiar, originari de l'àrea metropolitana de Barcelona o bé de països com Bèlgica, Holanda, França o el Regne Unit

16 d'agost del 2018
Actualitzat a les 20:04h
Una casa de turisme rural al Berguedà.
Una casa de turisme rural al Berguedà. | Arxiu
El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat a NacióBerguedà que l'ocupació de les cases rurals és del 80% a l'agost. Pellicer ha assegurat que "en principi està sent un bon estiu, com ve sent els últims anys; sempre tenim molta més ocupació a l'agost que al juliol, però no ens podem pas queixar". Al juliol el global d'ocupació va situar-se sobre el 65%. "Les primeres dues setmanes de juliol sempre costen una mica i el que fan els propietaris és llogar els caps de setmana, però he de dir que la segona quinzena del mes passat vam poder omplir", ha dit Pellicer.

El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà ha afirmat a aquest mitjà que l'ocupació de les cases rurals és d'aquest 80% a l'agost, però que també "s'ha de comptar que l'última setmana de mes és força difícil; i llavors el que fan els propietaris és llogar el cap de setmana, quelcom que fa baixar el percentil del global". "En llogar aquell cap de setmana, l'omples; però tens el problema que aquells dies ja no ho pots tenir llogat entre setmana, perquè només de dilluns a divendres no hi ha demanda", ha expressat Pellicer.

Turisme familiar de l'àrea metropolitana i europeu

Pel que fa al perfil del turista que visita al Berguedà i s'allotja en cases rurals, Pellicer ha dit que "en un 50% són bàsicament persones de Barcelona o de la seva àrea d'influència, són catalans que venen a passar les vacances en família o en grups de famílies"; i que "l'altra 50% de clients que tenim són families estrangeres: persones que venen al Berguedà a passar les vacances en família des de Bèlgica, Holanda, França o el Regne Unit, i en menor mesura des d'Alemanya". 

Segons Pellicer el que mou a ambdós tipus d'estiuejants a escollir el turisme rural és "poder estar en una casa de qualitat, en una casa que estigui ben dimensionada pel seu número de persones, que sigui tranquil·la, que tingui piscina, i també porxo i barbacoa; és a dir, és molt important tenir una bona zona exterior per gaudir-ne".

Pel que fa a la preferència per activitats, Pellicer ha comentat que "la majoria s'informen del que ofereix la comarca un cop que arriben; venen a fer activitats, però moltes vegades ets tu qui els hi dius que poden anar a l'embassament de la Baells, a visitar alguna riera que quedi a prop, o bé al parc natural Cadí-Moixeró si a algú li agrada caminar". 

"Una major part de les cases rurals estan situades al baix Berguedà, el parc natural els queda una mica lluny, però tot i així també hi van", ha expressat Pellicer. El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà ha subratllat que un altre aspecte que té en compte el turista que ve de fora de Catalunya és la proximitat amb Barcelona. "L'hora i escaig que hi ha fins a la capital catalana no els suposa un problema", ha comentat Pellicer.