Caçadors de la zona impulsen una nova àrea privada de caça a Guardiola de Berguedà

La zona ocupa una superfície de 500 hectàrees i està situada a la Coma, Vilella i l'Espelt

26 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:56h
Imatge d’una cacera en una zona boscosa.
Imatge d’una cacera en una zona boscosa. | ACN
La nova societat de caçadors Sant Marc de Guardiola de Berguedà ha impulsat la creació d'una nova àrea privada de caça al terme municipal, a l'alt Berguedà. El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va publicar abans de l'estiu l'anunci oficial de l'obertura de l'expedient per a la creació de la zona i, segons ha explicat aquest agost el guardiolenc Alejandro Tristante com a membre de la nova societat de caçadors a NacióBerguedà, després que s'hagi tancat el període d'al·legacions, podran caçar-hi ja aquesta temporada. Entre les espècies que els caçadors berguedans preveuen caçar en aquesta àrea, hi ha senglars, isards i cabirols. 

La nova entitat de caçadors, formada arran d'una escissió de la societat Els Isards, està formada per una dotzena de persones. Pel que fa a la nova zona de caça, es troba situada a la Coma, Vilella i l'Espelt i, segons Tristante, ocupa una superfície total d'unes 500 hectàrees. 

Alejandro Tristante ha explicat que "tant la societat com la nova àrea de caça estan plenament constituïdes, amb tots els pasos legals que pertocaven, i aquesta tardor hi podrem caçar perfectament". Tristante ha fet incidència en el fet que "l'àrea de caça de la nova societat de caçadors Sant Marc permetrà caçar en aquest espai de muntanya entre la Coma, Vilella i l'Espelt". Segons Tristante, "és un vedat de caça menor, però com que estem inscrits al pla cinegètic de l'alt Berguedà, aleshores ens correspon també la caça major".

La temporada de caça major (bàsicament porc senglar, mufló i daina) començarà el 2 setembre i la de caça menor (per conills i perdius) el dia 14 d'octubre. D'altra banda, la temporada de mitja veda, que autoritza la caça d'algunes espècies cinegètiques, sovint aus i guineus, ha començat el 19 d'agost i s'acabarà el 2 de setembre