Economia

Olvan incideix en la importància de desencallar el polígon de Rocarodona encara sense dates

L'alcalde Martí Orriols assegura que la comarca resta pendent de reunir-se amb l'Incasòl al setembre | La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, s'ha compromès a treballar amb les institucions per "desencallar projectes cabdals municipals i comarcals" com és el cas del polígon

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 14 d'agost de 2018 a les 18:07 |
Alba Camps amb Eduard Barcons i l'alcalde Martí Orriols. | Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Berguedà continua pendent del futur desenvolupament del polígon d'Olvan, un projecte considerat d'importància pel desenvolupament econòmica de la comarca i que resta pendent de finalització. La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, s'ha compromès aquest dimarts a Olvan a treballar amb les institucions per "desencallar projectes cabdals municipals i comarcals" com és el cas d'aquesta iniciativa. L'alcalde d'Olvan, Martí Orriols, ha explicat a NacióBerguedà que la visita ha servit per "posar-la en antecedents sobre quina és la situació actual" del centre del centre de serveis i viver d'empreses de Rocarodona - Olvan. Orriols ha assegurat que el territori resta pendent de reunir-se amb l'Institut Català del Sòl (Incasòl) al setembre per "intentar" la represa dels treballs d'urbanització que van quedar aturats el 2011.  

Martí Orriols ha afirmat que "hem parlat amb l'Incasòl, però la reunió que teníem prevista abans de l'estiu es va ajornar perquè en Damià Calvet, que era director de l'Incasòl, ha passat a ser conseller de Territori, això ho va remoure tot; i ara la trobada tindrà lloc al setembre". El projecte del centre d'empreses de Rocarodona és impulsat per un consorci integrat pel Govern, que ha de pagar la instal·lació de serveis, i l'Ajuntament d'Olvan, amb la participació en les reunions de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Aquest dimarts en la visita d'Alba Camps, la delegada també ha pogut parlar amb el gerent de l'Agència, Eduard Barcons. 


Un dels aspectes previstos per enguany, el trasllat de l'oficina comarcal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat (DARP) al centre de serveis i viver d'empreses de Rocarodona (Olvan), tampoc té data. L'Ajuntament d'Olvan havia marcat el 2018 com a termini, però l'alcalde Martí Orriols assegura que el pressupost del municipi, pel seu petit tamany, no pot assumir-ne el cost i que s'ha demanat a la Diputació de Barcelona. El cost de finalitzar les obres a l'immoble de propietat municipal - on ja s'havia invertit més de mig milió d'euros - seria d'uns 300.000 euros."Estem buscant finançament a través de la Diputació per desencallar-ho i tirar-ho endavant", ha comentat Orriols. Les actuals oficines del DARP se situen a la ciutat de Berga.

"En part de les parcel·les que es volen acabar posant a la venda, falten serveis. Dins d'aquest ajut que demanem a la Diputació també demanem que se'n pugui assumir una part", ha incidit també Orriols. El cost de la urbanització va estimar-se en el seu moment en 8,6 milions d'euros, dels quals quedarien per executar més de 6 de milions. El projecte ara mateix no disposa de terminis.
 

Panell desgastat pel temps del projecte industrial de Rocarodona. Foto: Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central

 

Participació