La Festa Major de Borredà uneix cultura popular, música, esport i activitats per als més menuts

La vila de l'alt Berguedà viurà a partir de divendres cinc dies plens d'activitats per a tots els públics

Redacció
14 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:05h

El Gall Radulf i una geganta a la Festa Major de Borredà Foto: Pere Gendrau


Borredà escalfa motors per la Festa Major. El municipi donarà el tret de sortida a la seva festa grossa divendres i se submergirà en cinc dies de celebració amb actes per a tots els públics i que combinaran tradició, música, esport i activitats infantils. 

Jocs d'aigua protagonitzaran els primers compassos de festa al centre del poble, divendres a partir de les 5 de la tarda; però seguidament l'esport prendrà el torn amb una masterclass de zumba a càrrec de Marta Sandoval, a les 7 del vespre. A dos quarts d'11 de la nit, se celebrarà el tercer cercatasques pels carrers del poble amb animació de la Malèfica del Coll, amb inici a la plaça Major. La venda anticipada d'abonaments començarà a partir de les 7, i entre els compradors, que hauran de ser exclusivament majors d'edat, se sortejarà una "panera líquida". 

Per tancar la nit, es faran els concerts de Divertimento i hi haurà punxadiscos. Animació, confeti i polseres de regal protagonitzaran l'ambientació fins ben entrada la matinada. A més, la comissió de la festa organitzarà un servei de barra durant tota la nit. 

Correfoc i nit jove

De cara el dissabte, ja de bon matí, a les 11 hores, se celebrarà el taller infantil Tast de Circ a la plaça Major. Més tard, a les 5, hi haurà el partit de futbol de solters contra casats al camp de futbol. 

Un taller de dimonis infantil, a partir de les 8 del vespre a la plaça Major, serà l'aperitiu del vespre de tradició, amb el 23è Correfoc amb la Colla de Dimonis Socarrimats de Borredà, acompanyats de la Malèfica del Coll. La passada infernal començarà a la Plaça Major i finalitzarà al camp de futbol. Encara amb l'escalfor i animació del correfoc, a dos quarts d'1 de la nit, hi haurà el concert de Brams i Bosonaya, a la Plaça Major, que ompliran d'ambient la nit jove. Per acabar, serà el moment de DJ Xandri i, durant tota la nit, tornarà a haver-hi servei de barra. 

El diumenge tocarà matinar, ja que els actes comencen de bon matí. Tot just a les 8, es donarà inici a la caminada popular per a totes les edats. El recorregut de la caminada passarà per diversos camins i racons del municipi. Els participants podran avituallar-se en els diferents controls, esmorzar i també s'emportaran un record del dia. 

Al migdia, la plaça Major acollirà el Ball de Bastons, amb actuacions dels Bastoners de Terrassa i del Clot. 

Després de l'hora de la migdiada, s'espera que els més menuts gaudeixin del taller de circ, i seguidament, que tothom participi a les sardanes, a càrrec de la Cobla Principal de Berga. A dos quarts d'11 de la nit, es farà el Gran Quinto, amb l'animació de l'actor Jaume Fígols a la Plaça Major. Els assistents se'n podran endur viatges, escapades gastronòmiques, tractaments de bellesa i salut, un pernil, un cabrit i regals sorpresa. En definitiva, una autèntica muntanya de regals perquè ningú marxi de buit.
 

Correfoc amb els Dimonis Socarrimats. Foto: Borredà De Festa


Vuitè sopar popular i teatre

El dilluns, a dos quarts 11 del matí, la jornada començarà amb l'Splash Slide, un tobogan infinit, de 75 metres de baixada, que se situarà al carrer Tarragona, al costat de la piscina municipal. 

A les 4 de la tarda, hi haurà el 22è Campionat de Botifarra Doctor Jesús Soler, al Casal de la Gent Gran, i a les 5 de la tarda, jocs de gegants de carrer per a totes les edats.

També es farà donació de sang al consultori, de 6 de la tarda a 9 del vespre, com a activitat solidària. Per acabar el dia, a les 9, hi haurà el vuitè Sopar Popular de Borredà, a la Plaça Major, i a dos quarts d'11 del vespre, teatre d'humor amb en Peyu i en Dani. 

L'últim dia de festa serà dimarts 21 d'agost amb el gran campionat de petanca, a les 10 del matí, i la festa infantil amb xeringada i festa de l'escuma, a les 11. 

A la tarda, hi haurà Campionat de Dòmino obert a tothom, i al vespre, a dos quarts d'11, Nit de Ball a carrer de Raül. A continuació, Concert de fi de Festa amb Miquel del Roig, coca i xocolata desfeta per a tothom, i la tornada dels Albercocks per aclamació popular. 

Consulta el programa d'actes de la Festa Major de Borredà.
Arxivat a