El cubà Alexey Fernández s'imposa a l'Obert de la Pobla de Lillet aquest agost

L'armeni Karen Movsziszian, un veterà amb cinc victòries absolutes en aquest torneig al palmarès, s'ha vist superat i ha quedat en segona posició

Redacció
13 d'agost del 2018
Actualitzat a les 21:18h
Alexey Fernández en recollir el premi.
Alexey Fernández en recollir el premi. | Federació Catalana d'Escacs/Víctor Collell
El cubà Alexey Fernández Cardoso s'ha imposat aquest agost a l'Obert Internacional d'Escacs de la Pobla de Lillet, que ha celebrat la seva vint-i-vuitena edició i que organitza el Club d'Escacs Lillet.  

En l'edició d'enguany no s'ha pogut viure una de les activitats paral·leles habitualment més vistoses del programa, la partida d'escacs vivent, però s'ha mantingut el bon ambient i el nivell competitiu entre els participants. L'armeni Karen Movsziszian, un veterà amb cinc victòries absolutes en aquest torneig al palmarès, partia en el primer lloc del rànquing inicial, però finalment ha quedat segon, donat que s'ha vist superat pel cubà Alexey Fernández, que ha guanyat per primera vegada l'Obert de la Pobla. L'última de les partides va ser decisiva pel resultat final, ja que Movsziszian i Fernández havien fet taules en la jornada anterior i es trobaven empatats a sis punts. El podi l'ha completat el també cubà Rolando Alarcón, que ha quedat en tercer lloc. 

Una altra de les sorpreses ha estat l'actuació del jove Marc García i Escoda, de Molins de Rei. García, que és jugador sub-16, ha finalitzat en novena posició, tot i que figurava en el número 44 al rànquing inicial. 
 

Partides d'escacs, a la Pobla. Foto: Federació Catalana d'Escacs/Víctor Collell