El porta a porta arriba al Berguedà: què cal saber del nou sistema de recollida de residus

La iniciativa aterra a dotze municipis de la comarca a partir de l'octubre i es proposa augmentar-ne el tant per cent de reciclatge: com funciona? Quins dies caldrà treure els residus al carrer? Com serà el material que tindrem a casa?

03 de setembre del 2018
Actualitzat el 07 de setembre a les 22:59h
Una àvia passant per davant d'un grup de contenidors en una ciutat catalana.
Una àvia passant per davant d'un grup de contenidors en una ciutat catalana. | Adrià Costa
La recollida de residus porta a porta s’implantarà, a partir de l’1 d’octubre, a 12 municipis del Berguedà: Avià, Bagà, Berga. Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada. Es tracta dels municipis que tenen més de 500 habitants o bé que han demanat expressament incloure-s’hi com Vilada i Sant Julià de Cerdanyola.

En els darrers mesos de l'any, s'hi aniran incorporan la resta de municipis amb l'habilitació d'àrees tancades, amb control d'accès i amb contenidors per a les quatre fraccions: rebuig, envasos lleugers, paper i cartó i vidre. 

Coneixes tot el què cal saber del sistema de recollida de residus porta a porta que s'implantarà a la comarca? Què és el que cal saber-ne i quin kit de galledes i bosses s'hi utilitzaran? El porta a porta arribarà al Berguedà la pròxima tardor i convé tenir clar com funciona.