Mor mossèn Antoni Traserra, que havia exercit de sacerdot durant més de 75 anys

Durant quaranta anys, va servir pastoralment a la parròquia de l’Espunyola i el Cint

Redacció
13 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:59h
Antoni Trasserra (en primer pla) en la missa amb què va celebrar els 70 anys de sacerdoci el 2013.
Antoni Trasserra (en primer pla) en la missa amb què va celebrar els 70 anys de sacerdoci el 2013. | Parròquies Zona Llobregat/Montserrat Coll

Ha mort a Berga mossèn Antoni Traserra i Martí, de 99 anys d'edat. L'enterrament ha estat aquest dilluns al matí a l'església parroquial de Santa Eulàlia de Berga. La diòcesi ha acomiadat Antoni Traserra destacant-ne els més de 75 anys de ministeri prebisterial en diferents parròquies. Mossèn Antoni Traserra va néixer a Berga el dia 13 de juny de 1919. Durant quaranta anys, va servir pastoralment a la parròquia de l’Espunyola i el Cint. Va iniciar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona i va ser ordenat el dia 19 de juny de 1943. Era l'oncle del bisbe emèrit de Solsona, Jaume Traserra. 
 
Durant els seus primers anys de ministeri va servir pastoralment les parròquies de Puig-reig, Cervera, Cardona, Montpol, Su, Torredenegó, l'Espunyola i el Cint. Va passar uns anys vivint a Amèrica. També va ser responsable de Béns Immobles de la zona del Llobregat Cardener i col·laborador dels serveis religiosos de l'Hospital Sant Bernabé de Berga. Aquests últims anys ha viscut a Berga, concretament a la residència de les Germanetes i ha ajudat a algunes parròquies.