La Caminada Popular de Sant Jordi reedita la seva aposta per l'esport i la solidaritat

Bona part dels ingressos de l'activitat aniran a parar per segon any consecutiu al Taller Coloma

13 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:39h
Ramon Cutal, Jesús Calderer i Romà Fernández, a la roda de premsa de presentació de la caminada de Sant Jordi.
Ramon Cutal, Jesús Calderer i Romà Fernández, a la roda de premsa de presentació de la caminada de Sant Jordi. | Ivan Genescà
La caminada popular de Sant Jordi de Cercs és una de les activitats que marca el final del mes d'agost al Berguedà. La proposta s'acompanya des de l'any passat d'una proposta solidària vinculada al Taller Coloma, que té com a finalitat atendre i donar feina a persones afectades per alguna discapacitat psíquica. L'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat en roda de premsa que "la caminada popular d'enguany arriba a la 28a edició el pròxim diumenge 26 d'agost, i és una mostra més de la voluntat de l'Associació Correcamins i de l'Ajuntament de Cercs de vincular el món de l'esport amb la solidaritat; com també ho és la Cursa Solidàries dels Bombers que es fa al mes de maig per col·laborar amb l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona". 

"Bona part dels ingressos de la caminada popular de Sant Jordi de Cercs aniran a parar per segon any consecutiu al Taller Coloma, una entitat primordial que fa una tasca fonamental i importantíssima per a la integració social i laboral, i els hem d'estar molt agraïts", ha recordat Calderer. La caminada estiuenca del municipi sortirà a les 8 del matí del 26 d'agost de la plaça Primer Comte de Fígols i recorrerà una distància de 15,3 quilòmetres amb un total de cinc controls. El preu és de 8 euros per als adults i de 5 euros per als més menuts.

El representant de l'Associació Correcamins de Cercs, Romà Fernández, ha posat l'accent en el fet que la caminada manté el mateix recorregut que l'any passat i que està previst que els acompanyi la historiadora Dolors Santandreu. "Sortirem de Sant Jordi, passem pel Torrent de les Garrigues, Caselles i per sota del Castell de Blancafort, entre altres. Llavors també passarem per davant del jaciment dels masos de Vilosius i la Font de la Salamandra", ha detallat el membre de l'entitat.

"Pararem a esmorzar i allà el que vulgui conèixer més coses sobre els masos de Vilosiu o el castell, podrà demanar-ne més detalls, amb la qual cosa és una caminada que té també un component cultural", ha comentat Fernández. La tornarà passarà per la baga de les Nou Comes, un bosc de faig i pins des d'on hi ha unes magnífiques vistes, i des d'on si el dia és clar, es pot veure el baix Berguedà, el Bages, Osona i Montserrat.
 

Els participants rebran mocadors i imants del Taller Coloma com a obsequi. Foto: Ivan Genescà


Els Masos de Vilosiu són dos masos rònecs, abandonats a la baixa edat mitjana, al terme municipal de Cercs que van ser excavats als anys 60. En conjunt, són dues masies aïllades unifamiliars a l'entorn d'un espai central compartit de reduïdes dimensions amb la cuina i el menjador, on la major part de les dependències corresponien a corrals i estances pel bestiar.

"Per a la caminada, els obsequis que donarem als participants seran imants i mocadors fets pels usuaris del Taller Coloma. En comptes de regalar samarretes o qualsevol altre cosa, hi fem també aquesta contribució", ha relatat també Fernández.  

170 participants en l'anterior edició

Per la seva banda, el president de l'AMPA del Taller Coloma, Ramon Cutal ha subratllat que "la caminada té dues vessants: una fer esport i salut i l'altra ser solidari, i els nois i noies del Taller Coloma agraeixen moltíssim que persones que no són habituals del seu entorn pensin en ells i els acompanyin en un dia així", ha dit.

Cutal ha recordat que "aquesta és l'única caminada d'un municipi que es fa comptant amb nosaltres, són un suport i una col·laboració molt necessaris". En l'anterior edició, la caminada va aconseguir aplegar unes 170 persones i va aportar uns 200 euros al Taller Coloma pel que fa les inscripcions, més l'aportació que fan l'Ajuntament de Cercs i l'Associació Correcamins en adquirir el material de l'entitat que entreguen com a obsequi als participants. 
Arxivat a