Josep M. Vilà i Sergi Badia guanyen el concurs de Pessebres d'Avià en obert i diorames

Un total de 47 persones s'han presentat al concurs, la majoria en la categoria de pessebre de sobretaula

Redacció
12 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:09h
El 42è concurs de Pessebres en Miniatura que se celebra cada any a Avià ha conclòs aquest cap de setmana amb l'entrega de premis de les sis categories. En total, s'hi han presentat 47 persones, la majoria de les quals han concursat en la modalitat de pessebres oberts -38-, i només nou han optat per a presentar diorames. 

Entre aquesta darrera modalitat, el guanyador ha estat el d'Avià Sergi Badia Castells, amb el pessebre 'Viatge a Betlem, passant pel riu Darro'. Darrere seu s'ha premiat la tasca de Vicenç Vidal i de Teresa Altarriba. Pel que fa a la votació popular, el millor pessebre d'aquesta modalitat ha estat 'El pessebre a la farga' de Vicenç Vidal. En els diorames també s'ha guardonat els seus participants infantils, i s'ha donat el primer premi a Pau Blanch Rovira -de 13 anys-, seguit per Laia Mas i Estel Ballús -també de 13 anys-. 

 
La majoria de pessebres que s'han presentat, però, corresponen a la modalitat de sobretaula, D'entre aquests, els guanyador de la categoria d'adults ha estat el veí de l'Ametlla de Merola Josep M. Vilà Escudé amb el pessebre 'Naixement a Santa Maria de Merola', que també ha guanyat el premi de la votació popular. Darrere seu, Ramón Trasserra i Vidal Orive s'han endut el segon i tercer lloc. 

Pel que fa a la resta de categories, de fins a 6 anys, de 7 a 10 anys i d'11 a 15 anys, els guanyadors han estat Roc Vilalta Rubió, de 5 anys d'edat; Tanit Vilalta Rubió, de 10 anys, i els alumnes de 5è i 6è del CEIP d'Avià Aina Riera, Aina Monné, Carla Riera, Elisabet Marmi, Marco Farcas, Joan Canudas, Blai Minoves, Aina Solà i Clara Coma, de 10 i 11 anys. Els guanyadors de la votació popular han estat els nens de cinc anys de l'Escola Fedac de Gironella; Roger i Albert Díez Burniol, de 10 i 6 anys; i els alumnes del CEIP d'Avià Anna Mas, Maria Gòrriz, Sira Tort, Raquel Martín, Maria Candàliga, Pol Santacreu, Oriol Bascompte, Núria Fígols, Nil Farrés, Nerea Parra i Joana Hernández de 10 i 11 anys.

Pel que fa als pessebres guanyadors en la categoria de més de 16 anys, estaran exposats al santuari de Queralt durant tot el Nadal del 2015.
 

Pessebre de sobretaula guanyador en la categoria d'adults Foto: Jaume Vilà