Els Bombers rescaten dos joves perduts als Rasos de Peguera

Els dos afectats van desorientar-se en fer-se fosc mentre estaven d'excursió a la zona

Redacció
12 d'agost del 2018
Actualitzat el 13 d'agost a les 9:33h

Un dels vehicles dels Bombers que ha participat al rescat. Foto: Jordi Mas / Twitter


Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dissabte a la nit dos joves que s'havien perdut als Rasos de Peguera, en terme municipal de Castellar del Riu. Segons fonts dels Bombers, fins als Rasos s'hi han desplaçat fins a quatre dotacions, amb efectius dels Bombers de Berga, de Gironella, així com dels Grup d'Actuacions Especials (GRAE).

Els joves s'han perdut durant una excursió entrada la nit, mentre seguien el traçat d'una antiga pista d'esquí. En fer-se fosc, s'han desorientat i finalment han donat l'alarma. Els Bombers han començat a buscar-los a les 10 del vespre i han pogut localitzar-los sans i estalvis prop de dos quarts de 12 de la nit. 
 
Tot i la davallada de rescats arreu del país durant aquest 2018, des del 2013 aquest tipus d'actuacions ha anat a l'alça. Aquell any es van realitzar 559 i 355 van ser a la muntanya. L'any passat, de gener a juliol, van ser 825 en total, dels quals 449 de muntanya. Enguany dels 751, 453 són a la muntanya. El 2018 al Berguedà s'han fet ja una trentena llarga de rescats.