La Formatjazz de Borredà aposta per un grup vingut de Suïssa i ho combina amb sabor extremeny

Els organitzadors de la vetllada que barreja jazz i formatge esperen arribar als 400 assistents el proper dia 14

10 d'agost del 2018
Actualitzat a les 19:28h

Imatge d'arxiu de la Formatjazz de Borredà. Foto: NacióBerguedà

 

Acompanyar un concert de jazz a l'aire lliure d'un tast de formatges. Amb aquest propòsit va néixer FormatJazz a Borredà l'any 2011, una proposta que enguany arriba a la seva vuitena edició amb l'expectativa de repartir uns 400 plats sota un ambient únic i, si tot va bé, amb el bon temps com a aliat.

Aquest any, la música de Swingularity, un grup suís, omplirà tots els racons de la plaça de l'Església de Borredà amb John Intrator al violí i Yann DaPozzo i Charles Fréchette a les guitarres. Allà, els visitants podran degustar una selecció de formatges d'Extremadura, acompanyats de pa, fruita, i una copa del vi. La cita és dimarts 14 d'agost a les 9 del vespre. Des de l'organització, Toni Chueca, ha explicat a NacióBerguedà que "són tres músics que venen de Ginebra, un és nord-americà i els altres dos són suïssos". Chueca ha assenyalat que "normalment sempre programàvem jazz català, i aquest any hem tingut la possibilitat de tenir els Swingularity", dels quals Toni Chueca ha destacat la qualitat musical. 

El primer FormatJazz amb música internacional portarà els formatges d'Extremadura. "Fins ara quant a formatges hem fet un recorregut per Anglaterra, Irlanda, Itàlia, Suïssa i dues regions de França, i aquest any hem decidit que faríem formatges extremenys i se'n podran tastar nou que venen d'allà baix", ha avançat Chueca. El FormatJazz d'aquest 2018 està organitzat per Toni Chueca i l'Ajuntament de Borredà amb la col·laboració de Fomatges Bauma, la Xarxa Productes de la Terra, el Consell Comarcal del Berguedà, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i la Diputació de Barcelona. La reserva i compra de tiquets s'ha de fer a través del portal berguedà de reserves a un preu de 13 euros per persona. 

La primera edició del FormatJazz va ser amb formatges francesos, arran de la connexió que el Berguedà tenia amb la regió de l'Arieja. Més endavant, però, la mostra es va diversificar, portant formatges de Gran Bretanya el 2012, Itàlia el 2013, Suïssa el 2014, Galícia, Astúries i Cantàbria el 2015, Irlanda el 2016, i altre cop França amb protagonisme dels formatges d'Auvèrgne. Toni Chueca ha afirmat que la proposta sempre ha tingut fins ara molt bona acollida i que atrau l'interès tant dels estiuejants que passen uns dies a l'alt Berguedà com de veïns de la comarca que s'acosten a Borredà per gaudir-ne.

"La unió entre formatges i jazz és quelcom que encaixa, i això se suma al fet que oferim un preu assequible", ha comentat Chueca, que ha concretat que enguany el preu del tiquet s'ha pujat de 10 a 13 euros perquè aquest no s'havia tocat des dels inicis de la iniciativa, i d'altra manera no era econòmicament sostenible. 

Toni Chueca ha destacat també que aquest és el primer any en què la Berguedana de Jazz no acompanya la proposta. "Donat que han deixat de programar jazz a la comarca; jo els hi voldria agrair la col·laboració que han prestat a la FormatJazz durant totes les anteriors edicions; és una entitat que portava més de 20 anys promocionant el jazz al Berguedà, fent una tasca molt important", ha conclòs Chueca.
 

Formatjazz. Foto: Pere Gendrau/Arxiu

Arxivat a