Marc Coma retalla distàncies amb l'actual líder del Dakar

El d'Avià afirma que “ha estat un dia extrem” i es prepara per tornar-se a endinsar al desert d'Atacama

Redacció
11 de gener del 2015
Actualitzat a les 21:27h
El pilot d'Avià, Marc Coma, al ral·li Dakar
El pilot d'Avià, Marc Coma, al ral·li Dakar | AMV

El pilot d'Avià, Marc Coma, al ral·li Dakar Foto: AMV


Després de descansar aquest dissabte, el pilot d'Avià, Marc Coma, ha reprès el ral·li Dakar amb molta més energia i intensitat. De fet, aquest diumenge ha realitzat un tram excel·lent, en què ha aconseguit retallar més de cinc minuts a l'actual líder, Joan Barreda. D'aquesta manera, el berguedà referma la segona posició i lluita per la primera, a només 6 minuts i 28 segons del lideratge. 

Coma ha competit aquest diumenge en una de les etapes més exigents del Dakar, ja que era el primer tram marató d'aquesta edició, amb més de 369 quilòmetres cronometrats i altituds que superaven els 3.500 metres. En aquesta etapa, el d'Avià ha tornat a imposar un gran ritme i ha rodat a gran nivell fins el final de l'especial, que ha acabat sota la pluja d'Uyuni. 

Segons ha afirmat, “ha estat un dia extrem”, ja que amb el pas dels cotxes i la pluja “gairebé no quedava pista”. Això ha produït que el camí quedés molt difós i amb una gran quantitat de fang i aigua. Per això, ha explicat que ha intentat controlar la moto i arribar fins el final “sense córrer masses riscos, ja que una etapa marató sempre és difícil”. 

Aquest dilluns, depenent de les condicions meteorològiques, els pilots s'endinsaran al Salar d'Uyuni, el desert salat més gran del món situat a 3.700 metres d'altitud. Durant la vuitena etapa, el recorregut retornarà els pilots al desert d'Atacama de Xile, per finalitzar altre cop a Iquique. Tot sembla indicar que serà una jornada dura de 805 quilòmetres, dels quals 721 seran cronometrats.