Puig-reig talla al trànsit la circumval·lació nord per la caiguda de terra i pedres del talús

L'episodi de pluges intenses ha provocat despreniments importants i l'ajuntament no obrirà la via fins que la Generalitat no hi faci les actuacions corresponents

10 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:15h
La circumval·lació nord de Puig-reig queda tancada al trànsit fins que la Generalitat hi hi actuï.
La circumval·lació nord de Puig-reig queda tancada al trànsit fins que la Generalitat hi hi actuï. | Ajuntament de Puig-reig
L'Ajuntament de Puig-reig ha tancat al trànsit el vial de circumval·lació nord de Puig-reig entre la BV-4131 i la C-1411z després que aquesta nit hi hagi hagut una caiguda de terres i pedres importants, i hi hagi quedat "descalçada" una roca de considerables dimensions que es sustenta únicament amb la xarxa, segons ha explicat l'alcalde Josep Maria Altarriba a NacióBerguedà. "La caiguda d'aquesta pedra podria provocar una caiguda múltiple amb el greu perill que això podria suposar", ha advertit el consistori a la ciutadania aquest matí.

L'episodi de pluges intenses ha provocat que "hi torni a haver greus problemes de caiguda de pedres, terra i roques a la zona central del vial nord", una problemàtica que no és nova al municipi. Aquesta circumval·lació nord, coneguda també com la variant del polígon de Cal Sala, ha presentat problemàtiques similars en altres ocasions. Segons ha afirmat l'alcalde, "és una via que ja vam tenir uns mesos tancada, perquè hi havien caigut unes roques, i ara tornem a estar amb el mateix problema". Altarriba recorda que "la Generalitat hi va fer una actuació hi fa un any o un any i mig, hi van ficar unes xarxes, etcètera; però des del consistori ja ens va semblar que no n'hi havia suficient i ho vam dir". Josep Maria Altarriba lamenta que "no se'ns va fer cas". 

"Vist el risc que aquesta circumstància comporta, ens veiem obligats a tancar temporalment aquesta via, fins que la Generalitat de Catalunya hi faci les actuacions corresponents", ha incidit l'alcalde. "Després de les pluges intenses dels últims dies, aquesta nit han caigut a la calçada terra i pedres i, una de molt grossa que deu fer una tona, que ha quedat despenjada i enganxada a la xarxa", ha advertit. "No sabem si la xarxa aguantarà i no sabem si aquesta pedra n'aguantava d'altres que també cauran", ha afegit Altarriba. 

La via és titularitat de la Generalitat de Catalunya, malgrat que la intenció del Govern ha estat sempre traspassar-la al municipi. "Sempre ha estat de la Generalitat, amb la pretensió que passés a titularitat municipal, però el municipi mai ha volgut agafar-ne la titularitat fins que no estigués ben arreglada; perquè adequar-la, per un poble per Puig-reig, és insostenible econòmicament". 



 
Arxivat a