Les obres per l'accés al Serra de Noet començaran aviat, mentre que el centre no obrirà al setembre

Aquest dijous s'ha signat l'acta de replanteig dels treballs per a la perllongació d'aquesta via que donarà accés a l'equipament, uns treballs que van amb retard segons les previsions inicials | Ensenyament esperarà el mes vinent per donar informació sobre les previsions i l'obertura del centre

09 d'agost del 2018
Actualitzat a les 20:27h
L'actuació al tram d'accés a l'institut començarà entre finals d'agost i principis de setembre.
L'actuació al tram d'accés a l'institut començarà entre finals d'agost i principis de setembre. | Pilar Màrquez Ambròs
L'obra d'urbanització del tram final del carrer Pla de l'Alemany de Berga, d'accés al futur institut Serra de Noet, començarà entre finals d'agost i principis de setembre "en funció de l'arribada dels materials i en coordinació a la previsió de l'edificació", segons han assegurat fonts de la regidoria d'Urbanisme, que encapçala  Oriol Camps, a NacióBerguedà. Aquest dijous se n'ha fet la signatura de l'acta del replanteig i d'inici d'obres, el que significa que l'empresa concessionària ja ha realitzat les comandes de la compra de material i que començarà l'actuació en les properes setmanes. La previsió és portar-hi llum, clavegueres i arbrat municipal. També s'hi ha d'instal·lar la subestació transformadora que ha de permetre donar servei a l'edifici.

Segons les bases de la licitació, les obres al carrer tindran una durada de quatre mesos, per tant, el carrer d'accés al centre podria estar enllestit a final d'any. El cost dels treballs és de 367.721,92 euros amb el 21% d'IVA inclòs. La previsió inicial era que les obres poguessin estar enllestides entre setembre i octubre, però finalment començaran amb retard.

La urbanització preveu allargar el carrer Pla de l'Alemany seguint la traça del camí de carro que hi ha al final, per possibilitar l'entrada al solar on s'ha de fer l'institut. La prolongació serà d'uns 75 metres, adequant la urbanització a les necessitats d'accessibilitat universals. La cessió del terreny i la seva urbanització va ser la part pactada amb la Generalitat de la qual s'havia de fer càrrec l'Ajuntament de Berga. L'empresa adjudicatària dels treballs és HPSA Construcción y Servicios Medioambientales SA. 

En paral·lel, el centre educatiu es troba en període de construcció, una obra de 5,5 milions d'euros que cobreix la Generalitat de Catalunya. Malgrat que la data prevista d'obertura era al setembre, a hores d'ara aquestes obres encara no estan enllestides. Fonts del departament d'Ensenyament han indicat a aquest mitjà que no donaran informació sobre l'estat de les obres i les previsions d'obertura fins el pròxim mes de setembre. Segons fonts de l'equip docent, els alumnes encara començaran el curs el proper 12 de setembre en els actuals mòduls prefabricats. La nova data d'estrena podria ser el gener però no està confirmada.
 

Estat actual de les obres de l'institut Serra de Noet. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'obra de l'institut inclou tres edificis units per un porxo. A més de les classes de secundària s'hi oferiran els serveis de l'Escola Oficial d'Idiomes i el Centre de Formació d'Adults. "Sempre que preparem un nou curs ho fem amb la il·lusió de nous projectes, però aquest curs en tenim un de nou, molt gran i molt esperat", han expressat membres de la comunitat educativa. 
 
Arxivat a