El pregó de Joan Pera donarà inici a Guardiola al gruix d'actes d'una festa major per a totes les edats

La música serà un ingredient important de la celebració, i dissabte tothom podrà gaudir del castell de focs de Pirotècnia Gironina

Redacció
09 d'agost del 2018
Actualitzat a les 21:09h
Joan Pera en un dels seus espectacles.
Joan Pera en un dels seus espectacles. | AjSú
El pregó de l'actor Joan Pera donarà inici aquest divendres al gruix d'actes de Festa Major de Guardiola de Berguedà. La festa ha començat aquest dijous amb tir en arc; una masterclass de zumba; i la projecció de la pel·lícula "La la Land", a la carpa. Però continua aquest divendres amb un dels actes més tradicionals, la missa solemne al monestir de Sant Llorenç, a dos quarts de 12 del migdia. Seguidament, hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Pirineu. 

A la tarda, s'hi celebrarà un concurs de botifarra de festa major i una nova ballada de sardanes. A les 8 del vespre, a la plaça de l'Ajuntament, es farà l'esperat pregó de l'actor de cinema, teatre i doblatge, Joan Pera, amb repic de campanes i traca d'inici de Festa Major. A les 10 del vespre, al monestir de Sant Llorenç i en el marc de l'últim dels concerts d'enguany de les 54enes Nits Musicals, els guardiolencs i guardiolenques, i aquells que els visitin, podran gaudir també de l'actuació conjunta de la Cobla Berga Jove i el reconegut saxofonista solista Miquel Bofill. 

A partir de la mitjanit continuarà l'animació amb una festa de tocadiscos al carrer Comerç; que enllaçarà, ja de matinada, amb animació amb cavalls inflables i la xaranga dels Entrompats, a la carpa. La Festa Jove continuarà amb Divertimento i Ernest Codina de Rac 105. 

Durant el matí de dissabte hi haurà la catorzena Fira del Col·leccionisme i la trobada de plaques de cava, així com la final del curset de natació a la piscina. A la tarda, a més, continuarà l'activitat esportiva amb la novena Pujada ciclista de Guardiola al Coll de Sobirana. A un quart de 7 de la tarda, al Local Parroquial, es farà la inauguració de l'exposició monogràfica pictòrica i poètica "Fibromiàlgia convivint amb ella" de Manoli Tapias. A partir de les 7, la música tornarà a ser la protagonista amb la quarta edició de l'Alternativa Rock. En paral·lel, a dos quarts de 8 i a les 11, hi haurà concert i ball de nit, a càrrec del grup Pep i Maria José Quartet. Tot seguit, nit jove amb discoteca i els tocadiscos Morde i Sergi Domene (Flaix FM). 

Dissabte al vespre, també es podrà gaudir del castell de focs de Pirotècnia Gironina, i que l'any passat va haver-se de suspendre per la forta calor i que es llençarà des del camp de futbol.

Les activitats amb bombolles de sabó a la plaça Nova de l'Església ompliran l'ambientació de festa major durant diumenge al matí. A les 9, al camp de futbol, es farà també el 24è Torneig Popular de Petanca. A la tarda, la tradicional trobada de puntaires, que arriba a la seva 19a edició; i, a les 6 de la tarda un  partit de futbol entre el Club Alt Berguedà i Castellterçol. A dos quarts de 7 hi haurà la trobada d'acordions, i a les 10 del vespre, a l'Estació, l'espectacle "Gràcies Ovidi", una posada en escena reivindicativa del cantant d'Alcoi. Arturo Gaya (cantant dels Quicos) hi oferirà un joc mestre de paraules i música acompanyat de la guitarra de Paco Prieto i el contrabaix de Kike Pellicer. Junts donaran a conèixer Ovidi Montllor a nova gent, el recordaran sense nostàlgia, i amb la certesa que "estem davant d’una figura i un repertori més necessaris que mai", segons expliquen al programa de l'espectacle. 

La Festa Major continuarà dilluns que ve. Hi haurà un espectacle de pallassos interactiu, a les 10 del matí, a la plaça Nova; i concurs de Truc al bar de la piscina, a les 4 de la tarda. A les 5, a la pista del camp de Futbol, es farà la Festa de l'Escuma per a totes les edats amb Divertimento. A les 7, es podrà jugar a tennis taula i pujar al rocòdrom a la piscina.

Fi de festa amb havaneres

La festa tancarà la programació al barri Bastareny, a les 10 del vespre, amb la cantada d'havaneres del conjunt La Ribera.

Consulta el programa de Festa Major de Guardiola de Berguedà. 
Arxivat a