La població del Berguedà decreix de forma continuada des de fa vuit anys

Segons les dades d'un informe de la demarcació, la disminució de la població des de 2010 ha estat conseqüència tant de la reducció d'habitants autòctons com dels estrangers

Redacció
09 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:27h
La població del Berguedà cau per vuitè any consecutiu. El Berguedà és l'única comarca de la demarcació de Barcelona que perd població el 2017 i arrossega diversos anys consecutius de decreixement, segons es desprèn de l'Informe territorial de la demarcació de Barcelona, elaborat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, que va donar-se a conèixer a principi d'estiu i del qual ja va informar NacióBerguedà pel que fa a l'aspecte econòmic. L'estudi analitza la situació demogràfica, ocupacional i econòmica de cada territori i de la demarcació en general, fent balanç de diversos aspectes sobre el futur de cada territori, que permet, alhora, fer-ne la comparativa; de manera que la Cambra de Comerç n'ha anat analitzant diversos aspectes a xarxes les últimes setmanes. L'entitat ha publicat aquest dijous un gràfic en el que mostra l'evolució dels habitants de la comarca des de fa vuit anys. 

La població de la comarca és de 38.791, el que suposa que el 2017 el Berguedà havia perdut 2.734 habitants respecte les xifres de 2010. Segons les dades de l'informe, la disminució de la població el Berguedà ha estat conseqüència tant de la reducció de població autòctona com de l'estrangera (-0,01% i 5,5%, respectivament).


 
Arxivat a