Tallers mecànics de Berga reparen desenes de cotxes afectats per la pedregada

Els establiments de reparació de vidres d'automòbils han treballat sense parar durant tot el matí i acumulen múltiples peticions de clients | La brigada municipal ha netejat intensament aquest dijous els carrers de la ciutat

09 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:31h
Cotxes amb vidres trencats a Berga.
Cotxes amb vidres trencats a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La forta pedregada que va caure dimecres a la tarda a Berga ha causat destrosses a desenes de vehicles que eren aparcats a la via pública. El més afectat van ser els vidres dels cotxes que van patir una pedregada que va durar pocs minuts però que va emblanquinar els carrers de la capital berguedana amb pedres de fins a 4 centímetres de diàmetre. Tallers mecànics i empreses d'assegurances consultades per aquest mitjà han assegurat que han viscut un matí excepcional de feina. La responsable de CristalBox de Berga, especialista en la reparació de vidres de vehicles, ha explicat a NacióBerguedà que "entre ahir al vespre i aquest dijous al matí hem rebut moltes peticions de clients" i ha estimat a migdia que tenien "per arreglar més de 150 vidres", amb "el handicap que la setmana que ve tenim tancat per vacances, que som agost i que el dia 15 que és festiu no hi haurà distribució de vidres". 

Mercè Font ha destacat que "estem agafant les dades de tothom que té el vidre trencat, intentant donar el servei el millor possible" i que ahir van plegar gairebé a les 10 del vespre i s'hi han tornat a posar de bon matí. "Agraïm moltíssim que molta gent, gent molt amable, sigui conscient que és una situació excepcional i que estem fent la feina el millor possible; la nostra prioritat ara mateix és reparar les llunetes tèrmiques que s'han de canviar, i a partir d'aquí anirem treballant en la substitució de parabrises", ha comentat.

Des de l'establiment Ralarsa, també especialistes en la reparació i substitució de vidres d'automòbil, en Dani, responsable del taller que ha preferit no donar el seu cognom, ha assegurat que "tenim un volum d'uns 97 cotxes per arreglar" i que "encara no hem pogut acabar de quedar amb tothom". El responsable d'aquest taller de Ralarsa ha afirmat que "hi ha cinc operaris i una administrativa treballant a fons al taller" i que "estem fent comandes de vidres a Barcelona durant tot el dia". D'altra banda, el sector de les assegurances tampoc no ha parat de treballar durant tot el matí. Segons han explicat diverses fonts consultades, la major part del treball ha consistit en obrir comunicats de sinistre, no només per a vehicles, sinó també per desperfectes en habitatges. 

Segons el Servei de Meteorologia de Catalunya, ahir, en mitja hora, van caure 30 litres per metre quadrat a la ciutat. La calamarsada va durar poc, però va deixar pedres grans de la mida d'ous de gallina o pilotes de golf. Des de l'Ajuntament de Berga s'ha indicat a aquest mitjà que la brigada ha treballat intensament aquest matí en la recollida de branques i fulles. "S'ha fet una neteja extraordinària als carrers per recollir fulles i branques que s'havien acumulat en algunes zones de la ciutat", han explicat des de la regidora d'Urbanisme i Serveis Públics, que encapçala Oriol Camps. 
 

Un treballador de Tractaments Ecològics, empresa que s'encarrega de la neteja viària de la ciutat, al Passeig de la Indústria de Berga. Foto: Gemma Aleman/ACN

Arxivat a