Alerta a Berga per la possibilitat d'una nova pedregada aquest dijous

Protecció Civil activa el pla Inuncat per fortes precipitacions i tempestes

Redacció
09 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:02h
Activada l'alerta per fortes tempestes a Catalunya.
Activada l'alerta per fortes tempestes a Catalunya. | Jordi Uriach
Protecció Civil ha activat aquest dijous l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions (Inuncat) per pluges intenses arreu de Catalunya. Segons han informat, pot ploure en qualsevol punt del territori, amb intensitat durant la tarda. 

S'esperen xàfecs acompanyats de tempesta severa en diverses comarques, que podrien descarregar més de 40 litres per metre quadrat en mitja hora. La intensitat dels aiguats podria tornar a afectar el Berguedà. La cap de guàrdia de protecció Civil, Rosa Mata, ha explicat que avui es poden repetir les pedregades com la que va caure aquest dimecres a la tarda a Berga si es donés el cas que la borrasca quedi estancada sobre una àrea concreta durant força estona. 

Mata ha afirmat que després de l'onada de calor i les tempestes d'aquests darrers dies a indrets del Pirineu i Prepirineu, ara s'acosta un episodi de pluges generalitzat, que ja va començar ahir, i que a partir d'aquest migdia i fins a la nit s'intensificarà, sobretot en zones del litoral i prelitoral des de les comarques de Girona i fins a les Terres de l'Ebre al final del dia. Localment es podrien acumular més de 50 litres. 

A partir de mitjanit es preveu que entri una massa d'aire sec i que finalitzi aquest episodi de pluges. Durant la matinada hi hauria algunes pluges febles però de cara aquest divendres s'imposarà el sol a bona part del país.

Protecció Civil ha demanat que s'extremin les precaucions davant la possibilitat que les tempestes puguin provocar desperfectes i que les persones que realitzen activitats a l'aire lliure, per exemple en zones d'acampada, puguin tenir la previsió de refugiar-se cap a un lloc a cobert.

A més, per mar de fons i onatge es prohibeix el bany a cinc platges de Tarragona. Concretament, les platges del Miracle, Capellans, Llarga 3, Mora i Tamarit. A les zones de bany on oneja bandera groga es demana molta precaució.