La tempesta d'aquest dimarts deixa 26 litres al Santuari de Queralt

La pluja s'ha mantingut molt activa a Berga i al Lluçanès

Redacció
07 d'agost del 2018
Actualitzat a les 20:47h

Orís i el Santuari de Queralt són les estacions del Meteocat que han registrat més pluja. Foto: Sofia Cabanes


Les tempestes que han afectat aquest dimarts a la tarda el Pirineu i Prepirineu s'han mantingut molt actives a Berga (Berguedà), al Lluçanès i en altres punts de la part nord-oest d'Osona fins a primera hora del vespre. A la Catalunya Central, aquests xàfecs han arribat localment amb força i calamarsa.

Les precipitacions han deixat, fins a les 8 del vespre d'aquest dimarts, 37 litres per metre quadrat a Espot (Pallars Sobirà), 33 litres per metre quadrat a Orís i 26 litres per metre quadrat al Santuari de Queralt. També s'han acumulat 15,9 litres per metre quadrat a Perafita, 13,7 litres per metre quadrat al Clot del Moro (Castellar de n'Hug) o 13,5 a la Quar, segons les dades de les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). A Queralt també s'ha registrat una ratxa màxima del vent de 97,6 quilòmetres/hora en direcció nord-oest.
 
La pluja continuarà aquesta nit a molts punts de la meitat del país. Segons informa el Meteocat, s'esperen alguns ruixats al litoral per aquest dimecres de matinada i fins a mig matí, sobretot al sector central i nord. A la tarda, hi tornarà a haver ruixats al Pirineu i al Prepirineu, que a partir de migdia i al llarg de la tarda afectaran zones properes del nord de la depressió Central. A més, durant la tarda també arribaran ruixats i xàfecs al terç oest del país. En general, les precipitacions seran entre febles i moderades, i acumularan quantitats entre minses i poc abundants.