El Consell recorda a la ciutadania que opera com a ens de tramitació de l'IdCAT

A partir de l’octubre de 2018, entrarà en vigor l'obligatorietat d’adreçar-se a l’administració mitjançant identificació electrònica

Redacció
06 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:25h

Tots els ciutadans tindran l'obligació d’adreçar-se a l’administració mitjançant identificació electrònica a partir del mes d'octubre de 2018. Foto: Arxiu


El Consell Comarcal del Berguedà ha recordat, en un comunicat, que la població del Berguedà pot adreçar-s'hi per tramitar l'idCAT, un certificat digital emès per l'Agència Catalana de Certificació (CATCert) que assegura la integritat i confidencialitat de les transaccions electròniques garantint la identitat dels ciutadans i ciutadanes, així com la total digitalització dels tràmits de l'administració pública, cosa que serà obligatòria a partir de l'octubre. L’idCAT està adreçat a totes aquelles persones que necessitin fer tràmits amb les administracions públiques catalanes.
 
La tramitació per obtenir un certificat digital s'ha de fer presencialment, per la qual cosa cal adreçar-se amb el DNI a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Consell Comarcal del Berguedà, on es fa la tramitació corresponent. Després, la persona interessada, pot descarregar-se el certificat digital a qualsevol ordinador, accedint al web www.idcat.cat i anant directament al pas 3 relatiu a la instal·lació de programari. També es pot fer una sol·licitud prèvia, anant al pas 1 del mateix web. Una vegada s'hagi finalitzat el procés de tramitació i instal·lació, es pot exportar a qualsevol suport així com replicar-lo a tants ordinadors com es vulgui.

Segons estableix la Ley 39/2015, d’1 d’octubre, a partir del mes d'octubre de 2018 entrarà en vigor l'obligatorietat d’adreçar-se a l’administració mitjançant identificació electrònica.