El Suprem condemna a quatre anys de presó els propietaris del bar 'S'ha d'empassar' de Berga

L'alt tribunal els ha penat per tenir la música massa forta i no haver insonoritzat el local

EP / NacióDigital
10 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:21h
El Tribunal Suprem ha confirmat una condemna de quatre anys de presó per un delicte contra el medi ambient per a la parella propietària del bar musical S'ha d'empassarde Berga que durant el 2006 va emetre música des de les sis de la tarda i fins a les tres de la matinada a un volum excessiu i sense insonorització.
 
Les emissions sonores del local, situat en els baixos d'un edifici de pisos de quatre plantes del carrer Gran Via, impedia als veïns agafar el son i els provocava problemes d'insomni, ansietat i estrès, recull la sentència. Els dos condemnats es van saltar, a més, l'ordre de precinte i tancament del bar dictada per l'ajuntament.
 
L'Audiència Provincial de Barcelona els va imposar també el pagament d'indemnitzacions per import total de 17.700 euros pel dany provocat als veïns. La sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, indica que el resultat dels mesuraments sonomètrics, duts a terme als pisos, van llançar un resultat de 36,9 decibels en horari nocturn, molt per sobre dels límits legals.
 
"En els habitatges podia captar-se perfectament la música produïda al local, que mancava d'aïllament. Des dels habitatges podia seguir-se la música i la lletra de la cançó que sonava i també els crits i cops dels qui jugaven al futbolí i al billar", indica la resolució; a l'edifici residia una parella amb un nadó de 16 mesos.