La temperatura màxima al Berguedà s'enfila fins gairebé els 34ºC

La sensació de xafogor és més alta per la humitat mitjana registrada, una dada que de mitjana supera el 70% a punts de l'alt Berguedà

03 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:50h
L'agost ha arribat amb una onada de calor a tot Catalunya.
L'agost ha arribat amb una onada de calor a tot Catalunya. | Adrià Costa
La calor ha arribat de ple al Berguedà i al conjunt del país. Les temperatures han continuat pujant aquest dijous amb temperatures que s'han acostat als 34°C al baix Berguedà, segons dades registrades als observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya. 

Els observatoris de la Quar i del Santuari de Queralt han estat els que han registrat temperatures més altes aquest dijous. A l'estació meteorològica del baix Berguedà va arribar-se ahir al migdia a 33,9°C. A Queralt la temperatura màxima va registrar-se a primera hora de la tarda i va enfilar-se fins els 31,4°C. La sensació de calor va ser superior per la humitat mitjana relativa registrada de fins al 61% a la Quar i del 59% al santuari de Queralt. 

La calorada tampoc perdona l'alt Berguedà. A l'estació meteorològica de Castellar de n'Hug la màxima registrada ahir va ser de 29,7°C amb un 76% d'humitat relativa, i a Guardiola de Berguedà la temperatura màxima va ser de 31,8°C amb un 72% d'humitat. En canvi, a l'estació de Gisclareny la màxima va ser de 28,8°C i un 67% d'humitat. 

La previsió per aquest divendres és que a la comarca les temperatures freguin els 33°C. Demà dissabte les màximes es mantindrien però la xafogor ha de disminuir a partir de diumenge.

Per avui es preveu, com ahir, la superació del llindar d'informació d'ozó (>180 μg/m³ de mitjana horària) a la Plana de Vic, Catalunya Central i a l'Alt Llobregat. Protecció Civil demana a la ciutadania que extremi les precaucions si es fan activitats a l'exterior, i que es vagi molt en compte per l'alta probabilitat d'incendis. Així mateix, recomana a la ciutadania que s'hidrati constantment, que obri les finestres durant la nit, i que utilitzi roba lleugera i gorres per evitar insolacions. 


Temperatures màximes de dijous

Santuari de Queralt: 31,4ºC
Gisclareny: 28,8ºC
Guardiola de Berguedà: 31,8ºC
La Quar: 33,9ºC
Castellar de n'Hug (Clot del Moro): 29,7°C


Temperatures mínimes de dijous

Santuari de Queralt: 29,7ºC
Gisclareny: 17,6ºC
Guardiola de Berguedà: 15,5ºC
La Quar: 20,2ºC
Castellar de n'Hug (Clot del Moro): 14,7 °C
 
Arxivat a