Bagà enceta el cap de setmana de festa gran amb cercabirres i la música d'Smoking Souls i Vesper

Un altre dels actes destacats de la celebració és la presentació d'un vídeo sobre la mineria al Casal de la Vila, aquesta tarda a les 7 hores

03 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:54h
Concert d'Smoking Souls.
Concert d'Smoking Souls. | Smoking Souls
Bagà s'immergirà aquest cap de setmana en el gruix d'activitats de la seva festa major després d'una setmana en què ja hi ha hagut diversos actes festius. Una de les apostes d'aquest 2018 és la nit de concerts de divendres. El regidor de Festes, Lluís Casas, explica que els concerts de divendres, dirigits a un públic majoritàriament jove, van encetar-se l'any passat a la plaça Galceran de Pinós i que aquest 2018 s'ha volgut mantenir la proposta. La ubicació escollida en aquesta ocasió serà la plaça Tiraval amb l'objectiu de "dinamitzar una mica una plaça en què no es fan gaires activitats". Hi actuaran Smoking Souls, un grup de rock alternatiu valencià, i Vesper, un conjunt de rock que té un integrant de Bagà. Abans de les actuacions, de 7 de la tarda a 10 del vespre, hi haurà un cercatasques per la població, l'UltraBirrineu. "L'any passat va venir-hi moltíssima gent també", ha recordat Casas. 

Un altre dels actes destacats de la celebració és la presentació d'un vídeo sobre la mineria, aquesta tarda a les 7 hores. La presentació es farà al Casal de la Vila i anirà acompanyada de l'estrena de l'Esteve, el nou capgròs del poble, que representa la figura d'un miner.

El vídeo consta de diferents entrevistes a persones de Bagà que es van dedicar a aquesta dura professió. 

Fins dilluns 6 d'agost, la vila s'omplirà d'actes per a grans i petits. Es podrà ballar, participar del cercavila, veure el millor cinema, fer esport, gaudir de les sardanes o distreure la canalla amb titelles i animació infantil. 

Aquest mateix divendres hi haurà sardanes a la 1 de la tarda, i a les 5 es farà una de les activitats més divertides i refrescants: la Festa de l'Escuma. Després d'una nit de cercatasques i concerts, la celebració continuarà demà dissabte amb un cercavila, a les 5 de la tarda, el concert de festa major amb l'Orquestra Venus a partir de les 7, i el ball de la celebració amb la mateixa orquestra, a les 11 de la nit. A partir de dos quarts de 3 de la matinada, hi haurà sessió disco. 

Diumenge 5 serà el torn de les sardanes, a la 1 de la tarda, i de l'animació infantil, a partir de les 6. Com és tradicional, a les 10 del vespre, començarà el tradicional recital de l'Esbart Cadí. Dilluns, el fi de festa serà amb una nova festa de l'escuma i xeringada a la plaça Tiraval, a les 5 de la tarda, i amb les havaneres d'Els Cremats, a partir de les 10 del vespre. 

Roberto Manrique, un supervivent d'Hipercor, ha estat el pregoner 2018

Lluís Casas ha destacat que enguany el pregó de festa major, que va tenir lloc dimarts, l'ha fet Roberto Manrique, un supervivent de l'atemptat de l'Hipercor de Barcelona que està molt vinculat a Bagà. "Va estar molt bé, i va atraure l'interès de força gent", ha dit Casas. Tant el sopar d'aquest dijous com la caminada nocturna de dimecres també han estat activitats prèvies al cap de setmana que s'han celebrat amb èxit. 

Aquests dies Bagà és ple d'estiuejants i s'estan vivint les primeres activitats amb molt ambient, motiu pel qual el regidor de Festes espera que els plats forts de la programació festiva, que tenen lloc a partir d'avui mateix, també aconsegueixin una gran concurrència de públic. 

Consulta aquí el programa de la Festa Major de Bagà. 
Arxivat a