Plantegen una tardor i un hivern de mobilitzacions i activitats al carrer a Berga

La Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics, de suport a Montse Venturós, ha reunit aquest dijous a representants d'entitats i ciutadans | Una de les propostes és practicar "la sobirania política" amb concentracions i iniciatives diverses com debats durant el temps que duri la inhabilitació de la batllesa

02 d'agost del 2018
Actualitzat a les 22:03h
Imatge de de la reunió que s'ha fet al Casal Cívic, i que és una de les trobades que s'estan fent des de la plataforma.
Imatge de de la reunió que s'ha fet al Casal Cívic, i que és una de les trobades que s'estan fent des de la plataforma. | Pilar Màrquez Ambròs
La Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga, de suport a Montse Venturós, ha reunit aquest dijous, al Casal Cívic, representants d'entitats de la ciutat i ciutadans per exposar quin és l'actual moment del procés als tribunals i debatre quines han de ser les fórmules de "no acatament" popular davant de la sentència d'inhabilitació a l'alcaldessa. La portaveu de la plataforma, Roser Valverde, ha explicat a NacióBerguedà que un dels plantejaments que hi ha ara mateix sobre la taula és "practicar la sobirania política al carrer" i "evidenciar amb concentracions  i activitats que la gent de Berga no vol que se li menystinguin els drets polítics". És a dir, es planteja acompanyar el període de sis mesos d'inhabilitació de l'alcaldessa, quan aquest entri en vigència, de concentracions, debats i activitat al carrer. El que previsiblement pot marcar la tardor i l'hivern a la capital del Berguedà.  

Dins de les accions a prendre i que s'estan estudiant, hi hauria una part institucional i una altra a nivell d'actuació popular, que és de la que s'ha parlat en aquest cas. De l'estratègia institucional encara no han transcendit detalls. "Són com dos nivells", ha apuntat Valverde. Montse Venturós va explicar el passat dia 25 de juliol que la sentència es recorreria, si bé el recurs és "de caràcter instrumental" i està destinat a guanyar temps, justament per establir una estratègia col·lectiva i definir maneres de revertir políticament la inhabilitació quan entri en vigència.

"A la reunió d'aquest dijous hem explicat com està tota la qüestió judicial, i el tema del recurs i demés, llavors hem parlat de com estructurar la caixa de resistència i de les propostes que hi ha: N'hi ha una de Procés Constituent que és una mica complexa, de fer diferents actes i de portar el no acatament de la sentència al carrer", ha assenyalat Valverde. "De vestir-ho d'activitat, debat, etcètera", ha afegit la portaveu de la plataforma.

L'objectiu ha de ser "fer activitats al carrer perquè hi hagi mobilització més enllà de la primera setmana o el primer mes; evitar que arribi el maig, hi hagi eleccions i [la inhabilitació de l'alcaldessa] caigui en l'oblit", ha declarat Roser Valverde. 
 

La reunió s'ha fet al casal cívic i ha servit també per explicar als ciutadans en quin moment es troba el procés judicial. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Valverde ha assenyalat que s'ha de "continuar fent activitats i rebombori, perquè se'ns escolti" i omplir el període d'inhabilitació "d'actes i concentracions". Amb tot, la portaveu de la plataforma, ha dit que "s'ha de poder estructurar bé, continuar parlant de com ho fem tot plegat". "Si la nostra sobirania política es menysté, nosaltres l'assumirem i la practicarem al carrer", ha confiat. La materialització de tot plegat es continuarà parlant en properes reunions i n'hi ha una de nova de prevista amb entitats i ciutadania d'aquí a quinze dies. 

Sota el lema "Democràcia vs Tribunals", la Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga va néixer el maig i en total aplega mig centenar d'entitats i associacions de la ciutat de Berga i d'altres punts de Catalunya. La plataforma ha mantingut més reunions amb les entitats les últimes setmanes. 

Caixa de resistència

Durant la reunió d'aquest dijous també s'ha parlat de la qüestió econòmica i de com es pot estructurar la caixa de resistència. "La intenció és assolir els diners que es necessiten", ha dit Valverde. "Però que també pugui servir per a altres casos de repressió contra alcaldes i moviments socials", ha afegit. S'han tractat amb les entitats també qüestions sobre "l'autogestió i l'organització per les diferents gestions econòmiques", ha afirmat Valverde. 
 

La portaveu de la plaforma (a l'esquerra) amb membres d'entitats i associacions. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a