La Federació de Natació tanca un preacord amb Alter Sport per fer rendible el Tossalet

La concessionària del complex esportiu ha presentat la proposta a l'Ajuntament de Berga, i seran els serveis jurídics els qui hauran d'analitzar si s'adapta a les condicions del contracte vigent

02 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:51h
Piscina coberta del Tossalet de Berga.
Piscina coberta del Tossalet de Berga. | Arxiu
Tot indica que la concessió del complex esportiu El Tossalet no serà finalment una més en la llista de concessions de Berga que estan judicialitzades o bé que no han trobat encara la manera de desencallar-se a la ciutat. La Federació Catalana de Natació (FCN) ha arribat a un acord de col·laboració amb una empresa local del sector dels gimnasos, Alter Sport Gim, per tal que els assessori i mantenir així la gestió del centre fins al final del contracte.

L'objectiu és aconseguir un millor rendiment del complex esportiu que permeti a la federació tirar endavant el Tossalet fins al 2028, la data de final de contracte entre el consistori i l'organisme esportiu. La FCN n'és adjudicatària des del 2003, i els últims anys havia expressat en reiterades ocasions la voluntat de marxar-ne, per les pèrdues que - asseguren - genera aquest complex esportiu municipal. 

El director d'Alter Sport Gim, Albert Navarrete, ha confirmat que s'ha tancat un preacord per aquesta col·laboració. "Nosaltres el que farem serà treballar en l'assessorament perquè la instal·lació funcioni millor i tingui millors resultats", ha explicat.

Alter Sport Gim, doncs, no n'assumirà la gestió. Navarrete ha dit que el que faran serà "treballar perquè, amb les nostres accions i oferint el nostre assessorament, ells puguin aconseguir el que no s'ha aconseguit fins ara: que és un millor rendiment de l'explotació". Es treballarà en el disseny de les activitats dirigides i en estratègies per millorar els resultats econòmics del centre, si bé les parts encara no n'han donat més detalls. "Creiem fermament en el potencial del Tossalet", ha explicat Albert Navarrete. 

La FCN és qui ha entrat la proposta a l'Ajuntament de Berga perquè hi doni llum verda. La col·laboració entre la Federació de Natació i Alter Sport Gim no té encara un calendari d'inici. Qüestionat per aquest mitjà, el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha recordat que els serveis jurídics hauran d'analitzar si la proposta s'adapta o no al que permet el contracte de la concessió, i que la decisió - que serà estrictament tècnica - es prendrà en base a això. 

La concessionària va intentar subrogar el servei en el passat

La història que acompanya aquesta concessió és complicada. Durant el govern de Juli Gendrau, ja hi va haver negociacions per subrogar el contracte i convocar un nou concurs públic, en què Alter Sport i també Berga Resort s'havien interessat. Amb els dos, però, es van produir converses paral·leles que no es van acabar materialitzant. La Federació de Natació havia amenaçat de marxar, perquè va afirmar tenir pèrdues de més de 200.000 euros l'any; i fins i tot va arribar a anunciar que aplicaria un ERO al personal. 

Albert Navarrete ha recordat que "nosaltres portem molts anys treballant per poder participar en el Tossalet, per tant coneixem el complex; i és també per això que hi ha hagut l'interès de la federació". "En el seu moment vam tenir un desencontre important amb la federació, però el que va passar el 2014 entra dins del que és tenir una empresa i tenir projectes que no acaben tirant endavant. Si estem on estem és perquè hem pogut superar les diferències", ha apuntat. 
Arxivat a