Joan Barniol planteja convertir l'hotel Ciutat de Berga en una residència

L'empresari té el projecte sobre la taula i està disposat a impulsar-lo però dubta que l'Ajuntament de Berga li atorgui "els permisos que corresponen" en el temps que ell té previst

01 d'agost del 2018
Actualitzat el 09 de febrer del 2019 a les 15:01h
L'empresari berguedà Joan Barniol.
L'empresari berguedà Joan Barniol. | Aida Morales
L'empresari Joan Barniol té sobre la taula un nou projecte empresarial. L'empresari berguedà propietari de Berga Resort i que a mitjans dels anys 90 va començar a impulsar el Parc de la Natura ha fet públic que vol comprar l'hotel Ciutat de Berga per fer-hi una residència d'alt estànding per a persones grans. La inversió s'enfilaria a uns 5 milions d'euros i podria crear entre 40 i 50 llocs de treball. No obstant, Barniol ha expressat a NacióBerguedà que el projecte queda pendent de si l'Ajuntament de Berga hi dona a temps "els permisos legals que corresponen". Joan Barniol es mostra crític amb l'equip de govern de la CUP i assegura que en els últims dos anys i mig ha demanat diverses llicències "i no me n'han concedit cap". Barniol no ha fet encara cap oferta als propietaris de l'edifici perquè abans vol tenir la garantia que obtindrà aquests permisos. 

L'empresari dubta que obtingui els permisos en els terminis previstos i matisa que, per tirar endavant la inversió, faria faltar obtenir el vistiplau legal del consistori en un termini de mesos "i no després de dos anys". Que trigués massa faria la iniciativa econòmicament "impossible". La normativa vigent permet convertir l’actual hotel en una residència.

El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha assegurat a aquest mitjà que si el projecte compleix els requisits per les llicències, aquestes es donaran; i ha incidit en el fet que aquesta és una qüestió estrictament legal que no es pren a nivell polític sinó tècnic. 

L'hotel Ciutat de Berga està en funcionament des de l'any 2002, i es tracta d'un edifici cèntric amb quatre plantes, 62 habitacions i un aforament de 120 persones. Conjuntament amb l'hotel Berga Park, el Ciutat de Berga va ser el primer hotel de tres estrelles que va tenir Berga. Actualment es manté en funcionament. 
 
Arxivat a