ANC i Òmnium condemnen l'atac de dos ultres a les estaques grogues de la rotonda sud de Berga

Les entitats sobiranistes fan públic un comunicat que llegiran aquesta tarda després que soni "El Cant dels Ocells" a la plaça de Sant Pere | Demanen "estar amatents" i denunciar qualsevol atac i donen les gràcies a les persones que van impedir que s'enduguessin els símbols

31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:17h
Un veí de Berga va impedir que Vizern s'endugués les estaques.
Un veí de Berga va impedir que Vizern s'endugués les estaques. | Cedida
La territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Berga i Òmnium Berguedà han condemnat aquest matí "l'atac feixista" a les estaques grogues de suport als presos polítics i exiliats. El president de Democracia y Unidad Española i un dels principals responsables dels grups de GDR del Bages, Jaime Vizern, va intentar arrencar ahir al vespre les estaques grogues  que llueixen en una de les rotondes de Berga des d'abans de Patum, malgrat que un veí de Berga li ho va acabar impedint. Segons testimonis presencials, Vizern va actuar acompanyat d'una dona jove. Les entitats sobiranistes han fet públic aquest dimarts un comunicat en què - davant de l'actuació a Berga dels dos membres de l'extrema dreta - asseguren "condemnar enèrgicament les agressions de caire feixista que cada dia més s'estan reproduint al territori". 

Els responsables de l'ANC Berga i Òmnium han explicat que el comunicat de condemna es llegirà aquesta tarda a la plaça de Sant Pere, després de la interpretació del Cant dels Ocells que es fa cada dia a Berga, a les 7 de la tarda. "No ens cansarem mai de dir que els nostres polítics i presidents de l'Assemblea i Òmnium no han comès cap delictes: estan empresonats i són a l'exili injustament", exposa el text. Quant a l'atac, indica: "nosaltres denunciarem aquest fet de forma pacífica i democràtica, sense fer ús de la violència que fan servir ells" i afegeix "no caurem en les seves provocacions i resistirem els atacs que vulguin fer als nostres símbols". 

Les entitats sobiranistes també recalquen que "l'espai públic ha de poder servir per denunciar les injustícies d'un estat arbitrari; no podem callar davant d'una justícia parcial i d'unes lleis que només beneficien a una part". A més, les entitats demanen a tothom que "estigui amatent" i denunciï qualsevol atac "a la nostra democràcia i a la convivència". Finalment, donen les gràcies "als companys que van denunciar els fets i que van tenir la valentia de no deixar que s'emportessin les estaques". 
 

Dues persones ajudant a la recol·locació de les tasques ahir al vespre.. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a