El concert dels Itaca Band porta poc menys de 400 persones a la plaça de l'Estació de Gironella

La idea de l'Ajuntament de Gironella era temptejar el terreny per plantejar-se organitzar un festival de música més endavant, si bé l'assistència va ser per sota de l'esperat i ara el projecte es sospesarà més endavant

31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:09h

Els Itaca Band van actuar divendres a la plaça de l'Estació de Gironella. Foto: Artur Gavaldà/Itaca Band Twitter


El concert que divendres va portar els Itaca Band a Gironella, un dels grups de moda del panorama musical català, va reunir poc menys de 400 persones. La plaça de l'Estació de Gironella, més habituada a esdevenir l'escenari de conjunts d'orquestra i havaneres per Festa Major, va ser el lloc escollit pel concert, en el qual els Loca Histéria van fer de teloners.

La idea de l'Ajuntament de Gironella era començar a temptejar el terreny per plantejar-se organitzar un festival de música més endavant. El regidor de Cultura, Lluís Vall, explica a NacióBerguedà que "era una mica una prova pilot" per saber si en el futur era viable apostar per "un festival de música" que s'allargués tot el dia. Vall admet que els primers resultats són "negatius" però que és una idea que continuaran sospesant. Les entrades anticipades es podien comprar per internet per 7 euros; i a taquilla valien 10 euros. En total, es van vendre unes 370 entrades. 

"Haurem de veure de cara al pressupost de l'any que ve si tornem a picar pedra i tornem a oferir alguna cosa d'aquestes característiques, millorant aspectes respecte enguany", ha dit Vall. Vall ha apuntat que "actualment la gent només es mou per uns Txarango o uns Catarres", però ha recordat que "Itaca Band és el quart millor grup del panorama del rock català", i que precisament van apostar per aquest nom perquè es tracta d'una banda amb molta requesta. "L'horari va ser complicat perquè la nostra idea era oferir una proposta que comencés més d'hora del que és habitual, a les 10 de la nit, però això també va fer que per molta gent fos l'hora de sopar", ha reflexionat Vall.

El regidor ha afegit que "també era un cap de setmana d'operació sortida". Així també, Vall ha indicat que és "d'hora" per saber si l'aposta per un concert d'estiu amb un grup important es repetirà l'any que ve de cara a tornar a estudiar la possibilitat d'un festival. 

A la iniciativa d'enguany, inclosa en la programació del Culturitza't i que va tenir la col·laboració de Vermusic, no li va faltar ambient, tot i presentar una assistència inferior a l'esperada. Els Itaca Band, que estan en plena gira estiuenca, van tocar alguns dels seus temes més coneguts i van fer saltar i ballar el públic bona part de la nit.