El camioner accidentat a Vilada va ser sancionat diumenge per una infracció a l'AP-7

L'home ha donat 0,56 mg/l, gairebé quatriplicant la tasa d'alcoholèmia per a conductors professionals i s'ha saltat una limitació de pas per a vehicles de grans dimensions | La carretera C-26 ha estat 8 hores tallada al trànsit a causa de l'incident

30 de juliol del 2018
Actualitzat a les 19:26h
Camió accidentat a la C-26.
Camió accidentat a la C-26. | Pilar Màrquez Ambròs
El conductor del camió que aquest matí s'ha accidentat a la carretera C-26, al municipi de Vilada, ha donat positiu a la prova d'alcoholèmia amb una taxa de 0,56 mil·ligrams per litre d'aire expirat, segons fonts dels Mossos d'Esquadra. La taxa permesa per a conductors professionals és de 0,15 mg/l, per tant el conductor gairebé multiplicava per quatre aquest límit. La policia catalana l'ha denunciat per un delicte contra la seguretat del trànsit. A més, se l'ha denunciat per un segon presumpte delicte contra la seguretat viària en haver-se saltat la restricció que impedeix a vehicles de més de 12 metres circular per aquesta via. 

Es dona la circumstància que el mateix conductor va ser denunciat aquest diumenge a l'AP-7 per incomplir les restriccions de seguretat i fluïdesa del trànsit en aquesta via. 

En el cas de l'incident d'aquest matí, la prohibició de pas dels camions més grans de 12 metres està senyalitzada a la C-26 poc després del trencant de Berga. Però l'home, tot i conduir un vehicle de grans dimensions, no ha fet cas d'aquesta senyalització i ha continuat per la via. Prop del lloc on la carretera s'estreny, a quarts de 6 del matí, no ha pogut fer el revolt i ha tombat la càrrega. Pel contrapès, la cabina del camió ha quedat alçada. El vehicle ha quedat situat de manera que durant bona part del matí ha ocupat tota la calçada. 
 
La carretera C-26 ha estat tallada durant gairebé 8 hores en ambdós sentits de la marxa a causa de l'accident. Els serveis d'emergència han rebut l'avís a les 5.26 del matí i la via s'ha vist afectada entre els punts quilomètrics 155 i 156 fins a les 13.23 hores. El camió s'ha accidentat sense que s'hi hagi vist implicat cap altre vehicle, i el seu conductor ha resultat il·lès.
 
Dues grues de grans dimensions han treballat per aixecar el camió i reobrir la carretera al trànsit. 
 

Camió accidentat a la C-26. Foto: Pilar Màrquez Ambròs