Les Nits Musicals ofereixen simbòlicament la Creu de Sant Jordi al Govern a l'exili, a Brussel·les

Josep Lara ha pogut saludar aquest dissabte a Carles Puigdemont, justament el dia que el president a l'exili ha tornat a Brussel·les, després de passar quatre mesos a Alemanya

28 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:16h
Josep Lara amb Carles Puigdemont, aquest dissabte.
Josep Lara amb Carles Puigdemont, aquest dissabte. | Cedida
Les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà, una de les vint-i-quatre entitats distingides amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya aquest 2018, ha ofert avui de forma simbòlica el guardó al Govern a l'exili i al conseller de Cultura, Lluís Puig. Ho ha explicat a NacióBerguedà el president de les Nits Musicals Josep Lara, que coincideix que també és alcalde de Guardiola de Berguedà. 

Josep Lara ha pogut saludar aquest dissabte a Carles Puigdemont, justament el dia que el president a l'exili ha tornat a Brussel·les, després de passar quatre mesos a Alemanya. Lara ha estat present aquest dissabte a la delegació del Govern a la capital belga on també s'hi ha desplaçat el president Quim Torra i membres de l'executiu català, així com representants d'entitats i de la societat civil. A la tarda, Lara assistirà als actes que hi ha previstos la Casa de la República, a Waterloo. 
 

Josep Lara amb el conseller de Cultura, Lluís Puig. Foto: Cedida


El conseller de Cultura, Lluís Puig, que es troba exiliat a Brussel·les (Bèlgica), va ser qui va trucar a Josep Lara el mes de maig passat, per comunicar-li que el Govern a l'exili proposava les Nits de Guardiola com una de les entitats que el 2018 s'havia de distingir amb la Creu de Sant Jordi. "Em va explicar que creien que n'érem mereixedors, però que el guardó l'hauria de ratificar el Govern que entrés", va explicar Lara a aquest mitjà en el seu moment. Avui Lara ha volgut oferir el premi al conseller. 

El president a l'exili anuncia que viatjarà "per tot arreu del continent"

El president a l'exili, Carles Puigdemont, i el president de la Generalitat, Quim Torra, han demanat a l'estat espanyol aquest dissabte des de Brussel·les que aturi la repressió i que s'"alineï" amb Europa. Els dos dirigents han exigit al govern de Pedro Sánchez que passi de la voluntat de diàleg als "fets. Puigdemont ha advertit que al president espanyol se li acaba "el període de gràcia" i ha anunciat que està disposat a "viatjar per tot arreu del continent" fins que els presos siguin alliberats, els exiliats puguin tornar a casa seva i Catalunya pugui exercir el seu dret a l'autodeterminació.

Carles Puigdemont ha tornat a Bèlgica quatre mesos després de la detenció a Alemanya, i després que el jutge Pablo Llarena hagi retirat l'ordre de detenció europea i internacional.