Clàudia Sabata queda entre les deu primeres a les Dolomites

Quarta victòria de l'alturgellenca Laura Orgué en una de les proves més espectaculars de la Copa del Món

Redacció
27 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:59h
Clàudia Sabata durant la prova.
Clàudia Sabata durant la prova. | Clàudia Sabata / Instagram
La localitat de Canazei, a la província autònoma de Trentino, a Itàlia, va acollir el passat cap de setmana una de les curses més exigents i espectaculars de la Copa del Món d’skyrunning, la Dolomyths Run Skyrace. La berguedana Clàudia Sabata hi va aconseguir quedar entre les deu primeres, fent un molt bon paper i situant-se entre les millors en la seva primera prova absoluta a la copa del món. 

D'altra banda, l'alturgellenca Laura Orgué (UE Urgellenca) no va tenir rival i va guanyar la prova per quarta vegada. Orgué va tornar a dominar a plaer i va proclamar-se guanyadora amb un temps de 2 hores i 28 minuts.

Laura Orgué és la principal favorita per alçar-se amb el títol final aquest 2018. Per darrera seu, a Canazei, van entrar Hillary Gerardi, segona, amb 2 hores i 32 minuts, i Sanna El Kot Helander, amb 2 hores i 33 minuts. Les joves corredores de la selecció catalana, la berguedana Clàudia Sabata i Gisela Carrión, van ser desena i onzena, respectivament. Sabata va entrar 13 minuts i 19 segons després de la primera classificada.
 

Laura Orgué, tetracampiona a les Dolomites, Foto: Philip Reiter


En categoria masculina, la cursa va ser una de les més disputades de la temporada. Stian Angermund-Vik va ser el millor i va emportar-se la victòria marcant un temps de 2 hores i 1 minut. El segon va ser Stian Overgaard, amb 2 hores i 2 minuts, i el tercer, Nadir Mago, amb 2 hores i 3 minuts.

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en la prova italiana amb un equip format per: Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà), Montserrat Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà), Iu Escolà (CE Rubí) i Gerard Españó (AE Moutain Runners del Berguedà).
 

Laura Orgué, tetracampiona a les Dolomites. Foto: Philip Reiter