L'ACA dona els primers passos per canviar els desguassos de la Baells de 42 anys d'antiguitat

S'ha adjudicat, per un import de 87.664 euros, la redacció del projecte per canviar aquest òrgan d'alliberament d'aigua | També s'està impulsant l'adequació del camí d'accés al peu de la presa

Redacció
27 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:08h
Els desguassos de fons, durant unes maniobres ordinàries.
Els desguassos de fons, durant unes maniobres ordinàries. | ACA
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat els primers passos per millorar la maniobrabilitat per alliberar aigua des de la presa de la Baells, a la comarca del Berguedà. S'ha adjudicat, per un import de 87.664 euros, la redacció del projecte per canviar els desguassos de fons de la presa, un element que té una antiguitat de 42 anys i que és necessari canviar per millorar la gestió i coordinació dels diversos òrgans d'alliberament d'aigua de la infraestructura, segons han explicat fonts de l'ACA.
 
Ara es disposa de sis mesos per dur a terme la redacció del projecte i, posteriorment, un cop es valorin i es pressupostin les actuacions fixades es podran executar les obres, que estan contemplades en l'actual planificació hidrològica 2016-2021.
 
El desguàs de fons està ubicat a la part baixa de la presa i s'utilitza per deixar anar un important volum d'aigua. S'empra aquest element quan els volums d'aigua a l'embassament són elevats i es conjuguen altres factors com un important cabal d'entrada i la previsió de noves aportacions d'aigua. El canvi d'aquest element també millorarà les condicions d'estanqueïtat de la presa.
 
Millores en el camí d'accés
 
Paral·lelament, també s'ha adjudicat la redacció del projecte per adequar i perllongar el camí d'accés al peu de la presa. Per un import de 39.325 euros, aquesta actuació es vol dur a terme per millorar la seguretat i les condicions dels treballadors de la presa. També es disposa d'un termini de mig any per redactar aquest projecte.