Aproven l'adhesió del Berguedà a l'associació de municipis per a la recollida porta a porta

L'entitat permet efectuar compres de tot tipus de material, coordinar la sol·licitud de subvencions, organitzar trobades tècniques per optimitzar la recollida, així com disposar d'informes i resultats

Redacció
26 de juliol del 2018
Actualitzat a les 21:40h

Una de les xerrades informatives que s'estan fent al Berguedà aquest juliol. Foto: Ajuntament de Puig-reig


L'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta, que aplega una majoria dels municipis, consorcis i consells comarcals que opten per implantar aquest tipus de recollida, ha aprovat aquesta setmana l'adhesió del Consell Comarcal del Berguedà com a membre de dret. Dotze municipis han d'implantar la recollida porta a porta el proper octubre a la comarca. L'associació permet efectuar compres de tot tipus de material (bosses compostables, cubells, etcètera) de manera que comporti un estalvi econòmic per als membres de dret associats, coordinar la sol·licitud de subvencions, organitzar trobades tècniques per tal d’estudiar com optimitzar la recollida, així com disposar d'informes i resultats, entre altres. 
L'1 d'octubre s'ha de començar a aplicar aquest sistema a Berga, Bagà, La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs, Vilada, Avià, Olvan, Casserres, Puig-reig i Gironella. Es tracta dels pobles que tenen més de 500 habitants o bé que han demanat expressament incloure-s'hi com Vilada i Sant Julià de Cerdanyola. A la resta de 19 municipis s'habilitaran unes illes de contenidors, un sistema que també és diferent de l'actual, però que encara no té una data exacta d'implantació. 

Durant el mes de juliol, s'han programat xerrades obertes a tots els municipis, reunions en tots els edificis amb més de 10 habitatges –per consensuar la manera de treure els residus i buscar solucions concretes-, reunions amb els habitatges aïllats dels 12 municipis i amb entitats i col·lectius, així com amb empreses i grans productors.