Munt d'Arts puja a l'escenari amb «Somriures i llàgrimes» en un homenatge a Glòria Soler

L'obra s'interpretarà aquest proper dissabte dia 28 a les 10 de la nit al Teatre Municipal de Berga

26 de juliol del 2018
Actualitzat a les 19:08h
L'obra s'interpretarà aquest dissabte a les 10 de la nit al Teatre Municipal de Berga.
L'obra s'interpretarà aquest dissabte a les 10 de la nit al Teatre Municipal de Berga. | Cedida
El Taller d'Arts Escèniques i Plàstiques Munt d'Arts de Berga pujarà a l'escenari aquest dissabte amb el musical "Somriures i llàgrimes", que interpretarà al Teatre Municipal, a les 10 de la nit. L'obra vol ser un homenatge a Glòria Soler, que participava a Munt d'Arts i  que va morir de malaltia amb tan sols 48 anys el passat mes de maig. "És en la seva memòria perquè era una peça indispensable per a la gent de Munt d'Arts, feia teatre en un dels grups de teatre que no és musical i sempre estava disposada a ajudar, et feia el vestuari i t'ajudava en el que fos, la trobem molt a faltar", ha resumit la directora de Munt d'Arts, Montse Tristany. 

Tristany ha explicat a NacióBerguedà que "des del taller ens vam decidir a fer aquest musical perquè la Laia Cortés, que és filla de Soler, és qui ens fa les coreografies i hi havia insistit des de feia molt temps". Cortés i la seva germana participen al musical i hi tenen un paper destacat. Montse Tristany ha apuntat que "al principi, fer un clàssic em feia una mica de por, perquè no pots evitar-ne les comparatives i estem parlant d'una pel·lícula; un format amb el qual evidentment no ens podem comparar". No obstant això, Laia Cortés va insistir i finalment va convèncer Montse Tristany. "Vam decidir fer el musical, hem aconseguit el guió i les partitures de la música i hem estat assajant un parell d'hores cada setmana", ha comentat Tristany.
 

Una vintena d'actors participen en la posada en escena de 'Somriures i llàgrimes'. Foto: Cedida


"La majoria de la gent que hi participa estudia a Barcelona, de manera que al juliol hem apretat i estem fent més assajos, aquesta setmana hi hem estat posats cada dia i la setmana passada també", ha dit la directora de Munt d'Arts. En la preparació de l'espectacle han tingut en compte la posada en escena, la música i la dansa que requereix la història. Els esdeveniments narrats en clau de comèdia succeeixen una mica abans de la Segona Guerra mundial a Àustria. La Maria és una jove que estudia per fer-se religiosa en un convent situat a Salzburg. Llavors, el seu convent l'envia com a majordoma de set nens, en la família d'un vidu, el capità Georg Ritter von Trapp, i els nens es mostren hostils i trapelles. Ella resisteix, tot ensenyant-los a cantar. Mentrestant, el capità que se n'acaba enamorant, freqüenta una baronessa amb l'objectiu de trobar una mare per als seus fills.

Segons Tristany, l'obra té una part emotiva. "Perquè té la part de l'amor dels protagonistes i la part de l'amor a la música i a la vida en general", ha valorat. "El guió gairebé el coneix tothom, i té també el rerefons històric del context en el qual succeeix, quan els nazis estaven intentant envair-ho tot", ha apuntat Montse Tristany. "És tota una barreja de coses que converteixen aquest musical en una història que baixa molt bé i que té un guió molt ben fet", ha afegit.
Una vintena d'actors

En total, hi participen una vintena d'actors. "A més dels papers principals, hi ha una colla de monges, els set nens de la família, una colla que fa de nazis, l'oncle Max, l'Elsa que és com l'antagonista, i entre tots plegats són més de vint", ha assenyalat Tristany. "La majoria de participants són jovent però l'edat de l'elenc va dels 10 als 65 anys, tenint en compte que hi ha els nens del capità, i que s'interactua amb gent de totes les edats", ha especificat Montse Tristany. 

A més, hi ha 7 o 8 persones que s'encarreguen dels diversos canvis de decorat, i tècnics de so, encarregats dels micròfons, entre altres. 
 

El musical de Munt d'Arts es fa enguany en homenatge a Glòria Soler. Foto: Cedida


Munt d'Arts intenta treballar sempre en un musical durant l'any. "Tenim un grup que és de teatre musical i aquest és el sisè musical que fem, va començar amb "la Nit de Sant Joan", "Mamma Mia", "Cop de Roc", "Sister Act" i "Som n'hi". "Per això sempre comptem amb una professora de cant i la Laia Cortés que és professora de ball; hi ha també  la posada en escena i la part teatral", ha conclòs Tristany. El preu de l'entrada és de 10 euros i de 5 euros pels menors de 12 anys. Els tiquets poden reservar-se o bé comprar-se a taquilla.