Juli Gendrau afirma que al Ple de febrer es coneixerà si hi ha judici o acord amb Inberga Tur

L'alcalde assegura que, si cal, es convocarà un Ple extraordinari per accelerar la subrogació del contracte del Tossalet

Redacció
08 de gener del 2015
Actualitzat el 09 de gener a les 20:30h
L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, al Ple municipal
L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, al Ple municipal | Aida Morales

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, acompanyat pels regidors Maribel Iglesias, Ramon Bajona i Àngel Guiu Foto: Aida Morales


L'enquistat conflicte entre l'Ajuntament de Berga i l'empresa concessionària de l'hotel Berga Park i les instal·lacions de Queralt, Inberga Tur, sembla que està arribant al seu final. Si més no, això és el que ha donat a entendre l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, al Ple municipal que s'ha celebrat aquest dijous al vespre, on ha afirmat que de cara al proper Ple, se sabrà si s'ha arribat a un acord o no. 

“Volem que al Ple de febrer això es pugui resoldre”, ha declarat Gendrau, tot i que no ha precisat si es podrà solucionar jurídicament o si, finalment, s'haurà d'arribar als tribunals. El batlle de la capital del Berguedà ha respost així a la pregunta que ha realitzat la regidora de la Candidatura d'Unitat Popular, Anna Maria Guijarro, que ha demanat celeritat i ha criticat que hagin passat mesos després que se es fes pública la suspensió del judici per la voluntat de les dues parts de trobar un acord

Segons Gendrau, advocats i tècnics estan estudiant les fórmules per negociar el préstec de 2,7 milions d'euros que es va fer a la concessionària i que, per a la CUP, hauria de pagar íntegrament l'empresa. La via judicial entre el consistori berguedà i Inberga Tur va començar després que l'empresa presentés un recurs contenciós administratiu contra la rescissió del contracte de concessió per part del consistori el 2010 en un ple municipal. En aquest, l'Ajuntament va aprovar finalitzar el temps de concessió dels dos equipaments -l'hotel Berga Park i l'hostatgeria de Queralt- per l'incompliment d'algunes de les clàusules que figuraven al contracte. 

El Tossalet i la ràdio municipal

La CUP també ha interrogat l'alcalde respecte la situació de la ràdio municipal i del Centre Esportiu el Tossalet. Pel que fa al primer, Gendrau ha assegurat que és una qüestió que es resoldrà abans de les eleccions, ja que es tracta d'un tema sobre el qual s'hi està treballant. I pel que fa al segon, l'Ajuntament està estudiant l'equilibri econòmic i financer que ha facilitat la Federació Catalana de Natació conforme la seva gestió des del 2005 ha estat deficitària. 

Una vegada s'hagi analitzat això, s'efectuarà si cal la subrogació del contracte, i es valorarà un concurs públic o el traspàs a Joan Barniol, empresari del complex esportiru Berga Resort. Pel que fa als tempos, l'alcalde ha afirmat que l'Ajuntament té intenció de trobar una “solució ràpida”, de manera que “si hi ha d'haver un Ple extraordinari, el farem”. 

 
Modificació del POUM en l'àmbit de Queralt

Al primer Ple del 2015, el consistori ha aprovat per unanimitat la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l'àmbit de Queralt per “adequar l'entorn del santuari”. En aquest punt, l'alcalde ha precisat que s'ha modificat per poder deixar l'espai "ben ordenat”, vistes les mancances que hi havia. 

En aquest sentit, el regidor del Partit Popular català (PPC), Joan Antoni López Noguera, s'ha mostrat “a favor” de tot el que sigui promocionar i reordenar Queralt, però ha remarcat que fa anys que el seu partit està demanant actuacions al santuari. “El que s'està fent és renovar, netejar, no perquè ara ens despertem”, li ha respost l'alcalde, que ha precisat que s'estan intentant solventar aquells aspectes que el POUM no incoïa. 

Per altra banda, López Noguera també ha demanat explicacions sobre l'estat de l'antic edifici dels jutjats. Segons el regidor, aquesta instal·lació té un valor “patrimonial i arquitectònic” que actualment s'està deixant perdre. A això, Gendrau ha contestat que s'està gestionant la cessió de l'edifici per part de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, i que la intenció és convertir l'establiment en un espai cultural, per acollir serveis municipals o per establir-hi una universitat d'estiu, entre d'altres propostes.
 

Votació de la modificació del POUM sobre Queralt Foto: Aida Morales

Arxivat a