El Consell i la Pobla signen el primer conveni de la nova línia d'ajuts de caixa per als ajuntaments

Es tracta d'un crèdit per un import de 50.000 euros amb què el consistori poblatà avançarà els diners de petites actuacions que ha fet a la via pública

25 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:03h

L'alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, i el president del Consell Comarcal, David Font. Foto: Consell Comarcal del Berguedà


El Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de la Pobla de Lillet han signat el primer conveni que s'estableix dins de la nova línia de suport a la tresoreria dels ajuntaments que ha posat en marxa aquest any l'ens comarcal i que ha d'atorgar crèdits a curt termini per a necessitats transitòries de tresoreria dels municipis de la comarca amb un tipus d'interès zero.

En el cas de l'acord amb la Pobla es tracta d'un crèdit per un import de 50.000 euros. L'alcalde de la Pobla, Vicenç Linares, ha explicat que aquesta quantitat de diners anirà destinada a cobrir el pagament d'actuacions que s'han fet de millora de la via pública. "Tenim algunes petites obres que hem fet a la via pública, de les que devem encara els diners als proveïdors", ha comentat Linares. "Amb aquesta quantitat ajudem a donar una mica d'aire a la nostra tresoreria", ha dit l'alcalde de la Pobla de Lillet. El consell ha obert als ajuntaments una finestra de petició, de l'1 al 15 de juliol, període durant el qual dos consistoris han demanat aquest suport, un dels quals la Pobla de Lillet; i tornarà a obrir termini de l'1 al 14 d'octubre. De cara al 2019 serà ja de caràcter trimestral.

Amb aquests ajuts de caixa es cedeixen els diners en condició de bestreta i aquests s'han de reintegrar al consell comarcal tan bon punt es cobri la subvenció que s'està esperant per una actuació determinada o com a màxim el 31 de desembre de l'any corresponent. Els diners que s'atorguen a través d'aquesta línia de suport són per a necessitats transitòries de tresoreria derivades d'actuacions finançades amb capítol 4 o 7 dels pressupostos. Linares ha recordat que "el consistori de la Pobla es troba en un pla d'ajust", motiu pel qual ha valorat positivament que l'ens comarcal ofereixi aquest tipus de línia de caixa.