La nova delegada del Govern a la Catalunya Central aposta per un territori «més cohesionat»

La berguedana Alba Camps ha fet aquest dimarts el traspàs de competències amb la seva antecessora, Laura Vilagrà

Redacció
25 de juliol del 2018
Alba Camps i Laura Vilagrà intercanviant el USB amb la informació.
Alba Camps i Laura Vilagrà intercanviant el USB amb la informació. | ACN/Gemma Aleman
La nova delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Alba Camps, s'ha marcat com a repte assolir un territori "més cohesionat i més fort" però sense perdre de vista "les reivindicacions més històriques" com són les millores a les carreteres o assolir "una mineria més sostenible". Camps ha fet aquest dimarts a la tarda el traspàs de competències amb la seva antecessora, Laura Vilagrà, qui malgrat lamentar "el curt mandat" i deixar la feina "a mitges" ha definit el projecte de Camps com a "revulsiu". La nova delegada ha anunciat que aquest dimecres ja començarà les visites al territori per conèixer en primera persona les seves mancances.
 
La també regidora d'ERC a l'Ajuntament de Puig-reig, Alba Camps, ha pres oficialment possessió del seu nou càrrec de nova delegada del Govern a la Catalunya central. Camps i la seva antecessora, Laura Vilagrà, han fet aquest dimarts a la tarda el traspàs de competències.
 
En la seva primera compareixença davant dels mitjans, Camps ha fixat entre els objectius del seu mandat "establir línies estratègiques conjuntes" entre els 144 municipis que formen la Catalunya Central. La nova delegada ha insistit en la necessitat d'una regió central "més cohesionada i conjunta". "La Catalunya central és un territori en construcció i tenim l'oportunitat de definir conjuntament que volem ser i cap a on anar", ha insistit, tot apostant per "crear aliances i definir conjuntament el futur que volem".
 
La nova delegada ha remarcat en la singularitat d'un territori "d'on han sortit molts projectes pioners" i que cal seguir potenciant.
 
Reivindicacions històriques
 
Paral·lelament la nova delegada del Govern ha remarcat que seguirà els projectes que Laura Vilagrà va deixar a mitges i sense perdre de vistes les reivindicacions més històriques, enumerant com a exemple la millora de la C-16, la C-55 o assolint "una mineria més cohesionada".
 
La llibertat dels líders independentistes
 
En el seu discurs, la nova delegada ha volgut recordar els líders independentistes que es troben empresonats o a l'exili. "Seguirem denunciant-ho en els actes que realitzem", ha dit, tot afegint que "no pararem fins que siguin lliures".
 
Un projecte 'revulsiu'
 
Laura Vilagrà, destituïda amb el 155, ha reconegut que marxa amb la sensació de "deixar la feina a mitges". No obstant això, s'ha mostrat optimista amb el projecte de la seva successora. "És una proposta engrescadora amb empenta, crec que serà un revulsiu per a la Catalunya central", ha assegurat.
 
Traspàs de competències
 
Vilagrà ha entregat a Camps un pendrive amb "tota la feina feta" per tal "que la pugui reprendre", ha explicat. La nova delegada ha avançat que dimecres ja començarà a fer visites pel territori per tal de posar-se al dia de les necessitats.
 

Alba Camps i Laura Vilagrà amb els directors i les directores dels Serveis Territorials a la Catalunya Central. Foto: ACN/Gemma Aleman