Ple Municipal de Gironella

L'Ajuntament de Gironella aprova la creació de la ruta de les Fonts

L'actuació té un cost de 30.000 euros, i 13.000 euros els subvenciona la Diputació de Barcelona

per Redacció, Berga | 24 de juliol de 2018 a les 20:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El ple va aprovar definitivament la taxa de l’escola bressol i la modificació puntual del pla urbanístic Foto: Ajuntament de Gironella


El ple de l'Ajuntament de Gironella va aprovar ahir la modificació de crèdits de l'any 2018 per crear la ruta de les Fonts, la taxa de l'escola bressol, la modificació puntual del pla urbanístic, l'elecció de la jutgessa de pau substituta i la moció contra la persecució ideològica dels polítics independentistes.
 
El primer punt de l'ordre del dia va ser l'aprovació definitiva de la taxa de l'escola bressol amb els vots a favor de l'equip de govern, i els vots en contra del grup municipal d'ERC. La qüestió s'havia debatut al ple del mes de maig. Però en aquesta ocasió, després de valorar les al·legacions presentades per l'oposició, David Font, alcalde i regidor d'Ensenyament, va explicar que actualment ja s'apliquen bonificacions i gratuïtats, sempre i quan hi hagi un informe favorable de l'equip d'atenció a les persones de l'ajuntament. A més, Font també va destacar que un cop la Generalitat aprovi el model genèric d'aplicació de les taxes de la llar d'infants, el consistori s'hi acolliria. 
 
El segon punt de l'ordre del dia va ser l'aprovació per unanimitat de la modificació de crèdits de l'any 2018. Aquesta modificació s'ha plantejat per donar cabuda a la creació de la ruta circular de les Fonts de Gironella, i així recuperar les fonts del municipi. L'actuació té un cost de 30.000 euros, i 13.000 euros els subvenciona la Diputació de Barcelona. L'itinerari circular serà d'uns 9 quilòmetres i permetrà descobrir més d'una dotzena de fonts recuperades i rehabilitades de Gironella. S'hi preveuen tasques de desbrossada de camins, col·locació de cartells indicatius i reconstrucció de fonts i zones properes. 



 
El ple també va aprovar la modificació puntual del pla urbanístic a l'àmbit de la rotonda sud a la zona de l'antic Escorxador amb els vots a favor de l'equip de govern, i l'abstenció d'ERC. David Font va explicar que el consistori disposa d'una primera proposta de com reordenar aquesta zona amb l'ampliació de l'espai viari, la incorporació d'una rotonda, una zona verda, i la creació d'un espai pel servei municipal d'obres. Font també va destacar que el projecte manté els 250 metres quadrats destinats a habitatges protegits. 


Marc Rojas, regidor d'ERC, va defensar ubicar la rotonda a la zona de Sant Antoni, i poder així connectar més fàcilment Cal Bassacs amb la zona esportiva. Font, li va contestar que el desenvolupament d'aquest sector a hores d'ara és impossible econòmicament, i que per això, l'equip de govern ha ha decidit ubicar la rotonda a la zona de l'antic Escorxador.

Un estudiant de dret, substitut de la jutgessa de pau
 
Durant la sessió plenària també es va nomenar la nova jutgessa de pau substituta. Font va explicar que durant el període d'exposició pública no es va rebre cap candidatura, i s'ha buscat una persona de Gironella estudiant de dret.
 
L'últim punt del dia va ser l'aprovació de la moció contra la persecució ideològica dels polítics independentistes presentada per ERC. La moció manifesta el suport de l'ajuntament a l'alcaldessa de Berga, condemnada a sis mesos d'inhabilitació i una multa de 3.000 euros per no retirar l'estelada del balcó de l'ajuntament; rebutja la persecució ideològica a favor de la llibertat de Catalunya; i defensa la llibertat d'expressió.
 
Precs i preguntes
 
Al torn de precs i preguntes Alber Xoy, del grup municipal d'ERC va preguntar sobre la nova ordenança de tinença responsable d'animals, i la normativa de la piscina municipal. Teresa Terricabres, regidora de Salut Pública, va explicar el procediment a seguir si es troben animals abandonats a la via pública, i M. Àngels Sallés, regidora d'Esport, va explicar que totes les persones que volen accedir al recinte de la piscina municipal han de pagar entrada.

Sallés, va destacar que l'estiu passat es va crear una segona terrassa per a totes aquelles persones que no son usuàries de la piscina municipal.
 
Per últim Xoy va informar que algunes zones del municipi els calia un major manteniment, entregant a l'equip de govern fotografies d'alguns i drets del municipi, i fer menys inversions. Font li va recomanar utilitzar l'APP de Gironella per comunicar les incidències, i li va recordar que les restriccions econòmiques i de contractació de personal fan que l'equip d'obres de l'ajuntament sigui reduït.

L'alcalde també va destacar que en els últims 3 anys mai s'havia posat de manifest aquesta necessitat, el que demostra que la tasca de manteniment es fa de manera periòdica. Tot i això, l'equip de govern es va comprometre a reforçar les accions de manteniment, i va destacar que les incidències tramitades a l'APP s'atenen en menys de 72 hores, i que les demandes son ateses amb la màxima rapidesa possible.

 

Participació