«Al Ras petit Festival» barreja cultura i natura en una edició amb artistes de diverses disciplines

L'activitat que es fa el proper dissabte 28 de juliol té el seu punt de sortida al Konvent de Cal Rosal però els participants es traslladaran a un indret sense revelar | Instal·lacions artístiques, música, teatre i poesia seran algunes de les disciplines de les que podrà gaudir el públic

24 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:18h
Una obra de Dimitri Xato.
Una obra de Dimitri Xato. | Cedida
"Al Ras petit Festival" s'immergirà en la seva quarta edició aquest dissabte 28 de juliol, a partir de les 6 de la tarda. El Konvent de Cal Rosal i l'Ajuntament d'Avià col·laboren en l'activitat que té com a impulsors els artistes locals Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga. Els participants passejaran fins a un indret, que no es revelarà fins al moment d’arribada, al terme municipal d’Avià, on tindran lloc les actuacions. El punt de sortida serà el Konvent de Cal Rosal, des d'on els assistents es traslladaran a peu fins a l'espai envoltat de natura que protagonitzarà un vespre d'instal·lacions artístiques, poesia, dansa, teatre i música sense endollar, a viva veu.
 
"Al Ras" és un festival cultural planer amb la natura com a principal protagonista per posar en valor i donar a conèixer el patrimoni berguedà i el seu entorn a través del binomi cultura-natura. La convocatòria aplega artistes de diferents disciplines que realitzen intervencions efímeres i respectuoses amb l'entorn.
 
Els col·laboradors de la quarta edició són la ballarina Melissa Scioscia, el col·lectiu multidisciplinari Filus Formus, el pintor Dimitri Xato, l’artista Mechu López i el col·lectiu Photogènika, entre d'altres. Filus Formus proposarà un espectacle de música experimental i dansa, Scioscia portarà la improvisació en el moviment al límit, Mechu López –experta en robòtica– introduirà el públic a la tecnologia artística, Dimitri Xato plantarà unes escultures a peu pla que acaben de tornar del Japó. I també es podrà gaudir d'un treball conjunt, on hi participen membres del col·lectiu de fotografia Photogènika de Banyoles, Francesc Daranas, Manel Boixadera i Manoli Mansilla: fotografia, pintura, il·lustració, text, entre altres, tot al voltant de la temàtica dels núvols.

L'artista Gerard Vilardaga ha comentat a NacióBerguedà que en les anteriors edicions del festival s'han aconseguit aplegar un centenar de persones, una xifra que esperen poder repetir si el temps acompanya. "És el quart any que ho fem, sempre havíem sortit de la Font del Balç, i aquest any, com que l'indret on anem ens queda més a prop, sortim des del Konvent fins a un indret que no revelarem fins aquell moment", ha afegit. "Els últims dos anys hem acollit al voltant d'un centenar de persones al festival", ha dit. "Si no plou, creiem que aquesta xifra pot repetir-se, i si plou farem l'activitat al Konvent, encara que les perspectives meteorològiques són bones", ha apuntat Vilardaga. 
Arxivat a