Uns 1.300 corredors participaran a la Trail Catllaràs de la Pobla de Lillet

Els tres recorreguts de la prova transcorreran diumenge per alguns dels millors paratges del Berguedà, però el municipi poblatà s'omplirà ja dissabte amb activitats de lleure per a grans i petits

Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:50h
Una imatge d'arxiu de la Trail Catllaràs.
Una imatge d'arxiu de la Trail Catllaràs. | Trail Catllaràs
La Trail Catllaràs serà aquest diumenge la tercera i última parada del circuit Buff Missionsx3, després d'haver passat per Cap de Creus, a l'abril, i d'Ulldeter, al juny. La Trail Catllaràs surt i arriba a la Pobla de Lillet (Berguedà), i ho fa amb tres recorreguts de quilometratge i desnivell diferents i una cursa de relleus. Amb les inscripcions ja tancades, el municipi berguedà rebrà uns 1.300 corredors en un terreny exigent entre boscos de pi i faig.

Malgrat que la prova és diumenge, el municipi s'omplirà d'activitat des de dissabte. Petits i grans podran participar al matí a una pujada fins al santuari de Falgars i hi haurà una festa infantil a la piscina. L'organització, que ha facilitat diferents zones d'acampada amb serveis 24 hores, ha reservat la tarda de dissabte per l'entrega de dorsals i el concert de música en directa de The Rusties Blues Band, a la plaça del Fort. 
 
Aquesta prova esportiva en totes les seves variants arribarà finalment diumenge. En la categoria Ultra, els participants recorreran 50 quilòmetres i 3.600 metres de desnivell positiu, amb hora de sortida a les 6 del matí. El pas per Sobrepuny, de 1.653 metres, serà el punt de més altitud de la cursa. La Trail Catllaràs coronarà els campions de les Buff Missionx3. En aquest sentit, Gil López i Joan Morera es disputaran el guardó. En categoria femenina, Rosa Navarro és la gran favorita. A primera hora del matí també començarà la cursa de relleus amb equips de tres corredors.

A les 8 del matí arrencarà la categoria Trail, que tindrà 28 quilòmetres i 1.650 metres de desnivell positiu i travessarà la zona del Serrat Negre, Sant Romà de la Clusa, els Altars o el Serrat de la Bandera. Més tard, a dos quarts de 9, sortiran de la Pobla els participants de la prova més curta, l'Express, de 16 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. En aquest cas, el punt més alt del recorregut és la Roca del Cortal, que es troba a 1.625 metres. 

"Despertar l'instint animal", com a fita
 
La Serra del Catllaràs determinarà la sort dels grans candidats al Buff Missionx3, però també de la resta de participants. L'itinerari passa per alguns dels millors paratges de la comarca del Berguedà, de la Pobla de Lillet a la Nou de Berguedà i Sant Julià de Cerdanyola. Com l'any passat, la Trail de Catllaràs és "despertar l'instint animal", com si els corredors, homes i dones, haguessin de respondre a l'eco de la brama del cérvol per recórrer la serra.