Marc Coma s'acosta al lideratge del Dakar amb una segona posició

Aquest dijous els pilots s'endinsen al desert d'Atacama en un tram de 697 quilòmetres

Redacció
07 de gener del 2015
Actualitzat a les 22:51h
El pilot d'Avià, Marc Coma, en la quarta etapa del Dakar
El pilot d'Avià, Marc Coma, en la quarta etapa del Dakar | AMV

El pilot d'Avià, Marc Coma, en la quarta etapa del Dakar Foto: AMV


El pilot d'Avià, Marc Coma, ha ascendit fins a un segon lloc a la classificació general del Dakar, després de realitzar amb molt bones vibracions una de les etapes més dures del ral·li. En aquesta, de 909 quilòmetres entre Chilecito i Copiapó, Coma ha acabat segon després del líder, Joan Barreda, en una jornada molt dura que ha començat a les 3 de la matinada.

“He intentat apretar al màxim al principi per arribar amb marge a les dunes”, ha explicat el d'Avià, que ha remarcat que està “molt content” per haver acabat aquest tram a poc menys de dos minuts del primer classificat. No obstant això, ha remarcat que la cursa no ha estat "gens fàcil”, però que tant ell com Barreda -amb qui ha compartit la major part dels quilòmetres- estan començant a agafar el ritme. 

La jornada d'aquest dimecres era difícil pel nombre de quilòmetres, però també pel fet d'haver de passar pel Paso de San Francisco, a 4.800 metres d'altitud. Superada aquest frontera, els dos pilots s'han encarregat d'obrir pista “a velocitat de creuer” i gairebé han creuat la línia de meta junts. Pel que fa al berguedà, ha completat el tram cronometrat en tres hores, 29 minuts i 27 segons, el segon millor temps de la jornada. 

Aquest dijous, els pilots sortiran de Copiapó en direcció a Antofagasta. En aquesta etapa que ja serà la cinquena del Dakar, recorreran 697 quilòmetres, 458 cronometrats, a través de l'exigent desert d'Atacama, on Coma ja va entrenar i competir al Ral·li d'Atacama