Gironella recull 205 elements en un mapa de patrimoni cultural

L’estudi l’ha redactat la Diputació de Barcelona i el regidor Lluís Vall posa en valor que s'han desenvolupat estudis i informes exhaustius que permetran fer un pla de millores dels elements patrimonials

Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat a les 9:31h

El mapa consta de 205 elements del patrimoni cultural i natural, dels quals el 64% corresponen a patrimoni immoble Foto: Ajuntament de Gironella


L'Ajuntament de Gironella ha rebut el Mapa de Patrimoni Cultural de Gironella, fruit del conveni signat amb la Diputació de Barcelona. El projecte, que es va començar a redactar l'agost del 2017, conté dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi, i la seva valoració, permetent així que el consistori estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar-ne la rendibilització social. 
 
El mapa consta de 205 elements del patrimoni cultural i natural, dels quals el 64% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 18% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 4% documental (fons documentals i d'imatges), un 12% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 2% natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).
 
El regidor de patrimoni, Lluís Vall, destaca que aquest mapa mostra una radiografia del patrimoni històric del municipi, i s'han desenvolupat estudis i informes exhaustius que permetran fer un pla de millores dels elements patrimonials. A més, destaca que "aquest projecte és molt positiu ja que permet saber l'origen històric dels elements, i ens ajudarà a saber com tractar-los". 
 
El mapa, redactat per Sara Simón, ha comptat amb la col·laboració de Josep Sánchez, Pere Cascante,  Ramon Soler, Maria Antònia Pujol, Lourdes Lladó, i Albert Rumbo, entre altres, i també de l'Ajuntament de Gironella. El mapa és accessible a la informació pública en aquest enllaç. El mapa unifica i es garanteix l'accés de tothom a la informació. De la mateixa manera, facilita la gestió i conservació del conjunt del patrimoni local, la seva difusió als ciutadans, la presa de decisions en el planejament urbanístic, l'establiment de diferents modalitats de rutes didàctiques i turístiques i la planificació de la senyalització.
Arxivat a