El Berguedà recupera el Raiverd, una prova d'esports d'aventura de referència als noranta

El cap de setmana del 8 i 9 de setembre se'n realitzarà una nova edició de format més reduït

Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:04h
Raid Catalunya Central 2010.
Raid Catalunya Central 2010. | Evisual
La que va ser la prova d'esports d’aventura de referència al Berguedà durant la dècada dels 90 torna per quedar-se. El cap de setmana del 8 i 9 de setembre es realitzarà una nova edició del Raiverd. L'organitza el Club d'Orientació del Berguedà i Zona7, amb la col·laboració d'Indòmit,  Berguedà Nàutic, Cal Candi i Casa Mas i el patrocini de Berguedà Terra de Futurs i la Federació de Curses d'Orientació de Catalunya. 
 
Enguany, la prova tindrà un format més reduït i adaptat als nous temps per oferir un primer tast del que serà en el futur el nou Raiverd i es desenvoluparà per la comarca del Berguedà, un escenari que l'organització considera fantàstic per aquest tipus de proves.
 
Per aquesta edició, hi haurà 3 categories amb 3 nivells diferents: èlit (molt exigent, en equips de 3 corredors i dos dies de durada), aventura (exigència mitjana, equips de dos corredors i dos dies de durada) i open (exigència baixa, equips de dos corredors i un dia de durada).
 
Durant la prova, sempre sota el marc de l'orientació, els equips hauran de fer front a proves de cursa de muntanya, cursa d'orientació, btt, caiac, espeleologia i proves de cordes. Les categories de dos dies de durada tindran una parada obligatòria "per passar la nit en un campament" on els participants es trobaran amb la resta de corredors i seguidors, expliquen fonts del Club d'Orientació del Berguedà.
 
El desenvolupament del Raiverd, així com la ubicació del campament, es podrà anar seguint en directe a través d’una plataforma de seguiment GPS en línia. Les inscripcions sense recàrrec finalitzaran el 31 de juliol.