La 31a caminada de Gósol aplega 849 participants

Un dels objectius de l'activitat és obtenir recursos per al manteniment de l'entorn i per promoure l'arranjament de fonts, així com la recuperació d’antics camins de muntanya

Redacció
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:57h
Imatge de la caminada del passat diumenge 15 de juliol.
Imatge de la caminada del passat diumenge 15 de juliol. | Amics de la Caminada de Gósol
La 31a caminada de Gósol va aplegar 849 caminaires el passat diumenge 15 de juliol. L'activitat va recórrer la part central de la vall de Gósol que té el riu Aigua de Valls com a element vertebrador. La distància total va ser d'uns 16,3 quilòmetres i un desnivell positiu de poc més de 550 metres. Van participar-hi persones de totes les edats. 

A la tardor de 1987, un grup de persones de Gósol, van decidir organitzar una caminada popular per tal de donar a conèixer Gósol i la seva vall. El que ho va motivar va ser l'estat de conservació en el que es trobava el Castell de Gósol. Amb aquesta iniciativa es pretenia obtenir recursos per a la consolidació del castell de Gósol i la vila vella per tal que no s’enrunés més, així com per qualsevol altra iniciativa que promogués el manteniment i la conservació de l’entorn natural de Gósol, un propòsit que es manté. 

Un dels objectius dels Amics de la Caminada de Gósol, l'entitat organitzadora, és actualment també promoure l'arranjament i manteniment de fonts, així com la recuperació d’antics camins de muntanya.