Catalunya en Comú constitueix a Berga el seu primer grup local a la comarca

El nucli motor que a partir d'ara treballarà per preparar les eleccions de 2019 està format per Inés Mosquera, Ester Hernández, Joan Torres i Joan Carles Sosa

19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:46h
Berga va constituir dilluns passat el grup local de Catalunya en Comú.
Berga va constituir dilluns passat el grup local de Catalunya en Comú. | Cedida
Catalunya en Comú ha constituït a Berga el seu primer grup local a la comarca del Berguedà. El grup de Berga se suma als que s'han creat recentment en altres poblacions de les comarques centrals com Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Navarcles, Santpedor o El Pont de Vilomara. 

Catalunya en Comú es troba en ple procés de desplegament territorial de l'organització i un cop aprovats els estatuts a l'Assemblea organitzativa del passat mes d'abril s'estan constituint al llarg d'aquestes setmanes els primers comuns locals arreu del país. Des del seu document fundacional Catalunya en Comú es defineix com un partit municipalista i l'objectiu és esdevenir un espai arrelat al dia a dia de tots els pobles i ciutats de Catalunya.
 
Amb aquest objectiu, Berga disposa des d'aquest mes d'un comú local, l'agrupació a la ciutat de Catalunya en Comú. El passat dilluns una vintena de berguedans i berguedanes van donar per constituït el comú local de Berga i van aprovar la formació del grup motor en el que recaurà la responsabilitat al llarg dels propers mesos la dinamització i creixement de l'organització.
 
A Berga els membres d'En Comú pretenen consolidar la nova organització com un motor de canvi i transformació, una eina per avançar en el bé comú, "situant les persones al centre i treballar per concórrer a les properes eleccions municipals del maig vinent", segons explica Joan Torres, un dels seus membres i actual regidor d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a Berga. Torres diu que encara és aviat per parlar de qui serà cap de llista, una decisió que s'haurà de prendre des del grup motor i des de l'organització.

"Iniciativa com Izquierda Unida continua sent un partit, però s'ha integrat als Comuns, i el que s'ha fet és començar a crear els grups motors de cada localitat, l'objectiu és començar a treballar per les municipals", ha comentat Joan Torres. A nivell personal, Torres assegura que "encara no puc dir si seré cap de llista, la decisió serà del grup motor". 
 
La reunió celebrada dilluns, a banda d'acordar els objectius, va avalar, de fet, la formació del grup motor encarregat d'impulsar els treballs de l'organització de cara als comicis i que també tractaran la qüestió del cap de llista. Aquest grup motor està format per quatre persones, dos homes i dues dones, activistes de diverses lluites socials a la ciutat i a la comarca, en especial en la defensa de la sanitat pública. Es tracta d'Inés Mosquera, Ester Hernández, Joan Torres, i Joan Carles Sosa. Mosquera és tècnic en radiologia a l’Hospital de Berga; Ester Hernández és auxiliar de geriatria; Torres, actual regidor d’ICV a Berga és infermer i membre de la colla castellera. I Joan Carles Sosa, miner a Súria, ha estat durant molts anys membre de comparses de la Patum. 
Arxivat a