Berga instal·la al carrer tres dels desfibril·ladors dels equipaments municipals

Eloi Escútia ha avançat que es col·locaran tres aparells més directament a l'exterior: entorn de l'hotel d'entitats, al passeig de la Indústria i al Centre Cívic de la Valldan

Redacció
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:34h
Eloi Escútia amb membres De Tot Cor i el desfibril·lador que fins ara hi havia a l'interior de l'ajuntament.
Eloi Escútia amb membres De Tot Cor i el desfibril·lador que fins ara hi havia a l'interior de l'ajuntament. | Ivan Genescà
L'Ajuntament de Berga ha ultimat en les últimes setmanes la tasca d'instal·lació de fins a tres desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a la ciutat. Es tracta d'uns dispositius que es trobaven ja a l’interior de determinats equipaments municipals i que han estat col·locats a l’exterior d'aquests, per tal que la ciutadania pugui fer-ne ús en cas d'emergència. La mesura té l'objectiu de fer que el municipi estigui cardioprotegit. La iniciativa s'ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa amb el regidor de Salut Pública, Eloi Escútia, i diversos membres de l'associació De Tot Cor. 

El regidor Eloi Escútia ha explicat que s'han tret al carrer el desfibril·lador de l'ajuntament, el del casal cívic, a la plaça Sant Joan i el del pavelló esportiu. "La voluntat de l'equip de govern era la de situar al carrer alguns dels DEA que hi havia a la ciutat; i les circumstàncies han fet que fins ara no hàgim pogut completar aquesta col·locació exterior, de moment de tres dels desfibril·ladors que ja teníem", ha assenyalat Escútia. 

El regidor ha avançat que aquest 2018 s'instal·laran tres aparells més, directament a l'exterior. N'hi haurà entorn de l'hotel d'entitats, al passeig de la Indústria i al Centre Cívic de la Valldan. Es podran instal·lar gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona de 4.500 euros. En un futur pròxim també es col·locaran al carrer els DEA que hi ha al Pavelló de Suècia, al Teatre Municipal i al camp de futbol. Els desfibril·ladors externs que s'afegeixin a la via pública se sumaran també al que hi ha a Queralt des del centenari de la Coronació i a una unitat mòbil que té la Policia Local. També s'adquirirà una segona unitat mòbil per tenir disponible quan se celebrin festes i altres esdeveniments d'especial concurrència. 

El president de l'entitat De Tot Cor, Josep Gomà, ha recordat que "el temps d'intervenció en una aturada cardiorespiratòria és vital, per això és important que els DEA estiguin a l'abast de tothom". Gomà ha incidit en el fet que cal que els ciutadans "perdin la por" a aquest tipus d'aparell i estiguin ben formats. Per això, un dels propòsits de Tot Cor és continuar oferint tallers a entitats i ciutadania. 
 

Eduard González de l'entitat De Tot Cor explicant el funcionament d'un DEA. Foto: Ivan Genescà


L'Ajuntament de Berga i De Tot Cor treballen conjuntament per ampliar el mapa de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) de Berga. L'objectiu és que Berga tingui un complet mapa de DEA en el futur. D'entrada, De Tot Cor situa en 17, la xifra d'equips que podrien arribar a configurar el mapa, entre els que s'habilitin des de la part pública i els que instal·lin entitats i negocis privats. 
Arxivat a