Alba Camps continuarà com a regidora a l'Ajuntament de Puig-reig però sense retribució

La política berguedana encara el repte de ser delegada del Govern a la Catalunya Central "amb ganes de reprendre la bona feina feta" per Laura Vilagrà, que va ser destituïda pel 155

18 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:19h
Alba Camps, nova delegada de la Catalunya Central.
Alba Camps, nova delegada de la Catalunya Central. | Cristina Prat/Arxiu
La nova delegada de la Catalunya Central, Alba Camps, continuarà com a regidora de l'Ajuntament de Puig-reig fins a final de mandat. Camps, que està al capdavant de les regidories de Benestar Social, Ciutadania, Recursos Humans i Participació, deixarà de percebre l'actual retribució que tenia assignada per dedicació parcial. A partir d'ara, tampoc cobrarà les indemnitzacions per assistència a les juntes de governs i els plenaris municipals. "Fins a final de mandat continuaré com a regidora, perquè tinc alguns projectes que ja havia encetat jo; i crec convenient i, de fet, em ve de gust continuar-los", ha expressat. "Però el que sí que faré és baixar-me la dedicació a zero i renunciar a qualsevol altre tipus de retribució", ha comentat. 

Pel que fa el repte d'encapçalar la delegació de Govern a la Catalunya Central, Alba Camps assegura que està "molt contenta" pel nomenament i que té "moltes ganes" de posar-se a treballar. "Després de tants mesos en els quals no hi ha hagut la figura aquesta delegada, ho encaro amb ganes de reprendre la bona feina feta fins llavors", ha valorat. La nova delegada del Govern a la Catalunya Central puja ara el càrrec que en l'anterior legislatura ocupava la santpedorenca Laura Vilagrà, que va ser destituïda pel Govern de Mariano Rajoy arran de l'aplicació de l'article 155, i que posteriorment va anunciar que no continuaria en la vida política. 

Alba Camps feia setmanes que era conscient que seria escollida per ocupar el càrrec, si bé el Govern ha esperat a saber els noms de tots els seus delegats per nomenar-los de manera conjunta. La qüestió s'havia endarrerit perquè s'estava preparant la creació d'una nova delegació territorial, la del Penedès. Alba Camps, de 29 anys, és llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb l'especialitat en Educació i Cultura. També té el postgrau i el màster en Gestió de conflictes i promoció de la convivència. Actualment, ocupa el càrrec de regidora a l'Ajuntament de Puig-reig i el de secretària de Dona i Igualtat d'ERC Berguedà. Camps, ben valorada entre els republicans de la comarca, va ser la número 56 de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en les eleccions del 21-D.  Queralt Fernández Prats, militant de la secció local de Berga, era l'altra berguedana que hi figurava, en aquest cas al número 32. 
Arxivat a