El Govern atorga la Creu de Sant Jordi a les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà

El passat 12 de maig, Puigdemont i la resta de membres de l'executiu a l'exili ja van proposar atorgar aquesta distinció a l'entitat berguedana

Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat el 23 de juliol a les 23:01h
Un concert de les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà.
Un concert de les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà. | Paco Pérez
El Govern ha acordat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats per que han destacat per la seva tasca i servei a Catalunya i 24 entitats entre les quals hi ha les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà. També seran premiats amb aquesta distinció l'entitat Open Arms, per la seva tasca de rescat de milers de refugiats al Mar Mediterrani; l'Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics; la religiosa i activista social Lucía Caram; l'advocat i historiador Josep Cruanyes; el músic Roger Espanyol, per la seva defensa el referèndum de l'1-O i després que resultés greument ferit amb la pèrdua d'un ull; el dibuixant humorista gràfic i impulsor dels Premis Internacionals d'Humor Gat Perich; i l'escriptor Jordi Sierra i Fabra.

Entre els ciutadans distingits destaquen també el submarinista Eduard Admetlla, la historiadora Victòria Almuni, el gastrònom Francesc 'Xicu' Anoro i l'economista Lucía Benería, entre d'altres. En el llistat d'entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi hi figuren la cooperativa Abacus, les associacions de defensa forestal i l'associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Puigcerdà.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat. Els guardons es van crear el 1981 per distingir les persones naturals o jurídiques hagin destacat pels serveis prestats a Catalunya. 

El passat 12 de maig, el Govern a l'exili ja va proposar atorgar la Creu de Sant Jordi a 18 persones i 18 entitats, ratificades aquest dimarts per l'Executiu, entre les quals, justament les Nits Musicals de Guardiola, Proactiva Open Arms, la Fundació Alzheimer Catalunya, l'Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat a Puigcerdà o el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll, a banda de personalitats com la monja dominica Lucía Caram, l'historiador i president de la Comissió per la Dignitat Josep Cruanyes, l'activista cultural Nemesi Solà o la professora Victòria Almuni.

Amb més de mig segle de trajectòria, aquest festival de música clàssica ha esdevingut una cita ineludible per a veïns i estiuejants de la comarca, des d'un conjunt emblemàtic del romànic català com és el monestir de Sant Llorenç. En el programa de les Nits, hi figuren artistes de primer nivell, que han contribuït notòriament a la projecció de Guardiola de Berguedà com a espai de cultura.