El Berguedà programa xerrades amb veïns i entitats per garantir l'èxit del porta a porta

Consulta en quin horari fan una sessió informativa sobre el nou sistema de recollida de residus a la teva població

Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:44h

Xerrada informativa sobre el sistema porta a porta. Foto: Consell Comarcal del Berguedà


A l'octubre, s'iniciarà la recollida de residus porta a porta a 12 municipis del Berguedà: Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Olvan, Puig-Reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada. Amb aquest canvi, el Berguedà espera passar de la cua al capdavant de les comarques catalanes en matèria de recollida selectiva i complirà els objectiu marcats per les directives europees, superant el 60% de recollida selectiva.

El Berguedà no és la primera comarca que implanta la recollida porta a porta en bloc. Abans ho han fet el Pallars Sobirà, l'Anoia, bona part d'Osona i, al mateix temps que s'implanta al Berguedà, s'inicia també a 22 municipi del Segrià. De fet, a Catalunya hi ha més de 140 municipis amb recollida porta a porta, entre ells Barcelona, que ha iniciat la recollida a Sarrià, i Girona, que ho ha fet en dos barris de la ciutat. Lleida implantarà un primer barri el més de novembre d'enguany.
 
La implantació d'aquest nou model comporta un canvi d'hàbits, sobretot al Berguedà, on només es recicla el 30% de residus que generem. La resta van a parar a l'abocador, que a més de l'impacte ambiental que provoca, s'encareix any rere any, degut al cànon establert per cada tona de residus que hi entra.
 
Aquest canvi requereix d'un procés informatiu i participatiu per garantir la implicació i el consens entre tots els implicats. És en aquest sentit que, al llarg de les properes setmanes, s'han programat xerrades obertes a tots els municipis, reunions en tots els edificis amb més de 10 habitatges –per consensuar la manera de treure els residus i buscar solucions concretes-, reunions amb els habitatges aïllats dels 12 municipis i amb entitats i col·lectius.

Durant els mesos de setembre i octubre, una vegada finalitzat aquest procés informatiu i participatiu, s'iniciarà la campanya d'implantació per tal que tots els habitatges i les activitats disposin del conjunt d'estris per participar en el porta a porta i de tota la informació pràctica. A principis de setembre, totes les llars rebran una carta convocant-les a un espai on recollir el conjunt d'estris i una guia pràctica del porta a porta.
 
Pots consultar en quin horari hi haurà una sessió informativa sobre la recollida porta a porta a la teva població o barri a www.triem.cat.