El Govern nomena la puig-reigenca Alba Camps com a delegada a la Catalunya Central

L'executiu de Quim Torra desencalla la tria dels responsables territorials: Juli Fernàndez serà el delegat a la capital catalana, Pere Vila a Girona, Ramon Ferrer a Lleida i Òscar Peris a Tarragona

Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:05h
Alba Camps (a la dreta), nova delegada del Govern a la Catalunya Central.
Alba Camps (a la dreta), nova delegada del Govern a la Catalunya Central. | Juanma Peláez
El Govern ha validat aquest dimarts el nomenament dels delegats territorials. En la reunió del consell executiu s'ha desencallat l'elecció de Juli Fernàndez, exalcalde d'ERC a Sabadell, com a delegat a Barcelona. El Govern presidit per Quim Torra també ha aprovat la tria dels responsables de les altres tres grans demarcacions: Pere Vila serà el delegat a Girona, Ramon Ferrer a Lleida i Òscar Peris a Tarragona.

La resta de delegats nomenats per l'executiu és aquesta: la puig-reigenca Alba Camps serà la delegada a la Catalunya Central, Xavier Pallarès exercirà com a veu del Govern a les Terres de l'Ebre, Pere Regull assumirà la representació governamental al Penedès i Rosa Amorós serà la delegada a l'Alt Pirineu i Aran.

Alba Camps, nascuda el maig de l'any 1989, és llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment, ocupa el càrrec de regidora a l'Ajuntament de Puig-reig i el de secretària de Dona i Igualtat d'ERC Berguedà. En el seu perfil al web del consistori, Camps escriu que "sempre he tingut passió per tot allò que té a veure amb les relacions humanes, per aquest motiu, vaig continuar els meus estudis amb un postgrau i un màster en resolució de conflictes i promoció de la convivència". 

La nova delegada del Govern a la Catalunya Central puja ara el càrrec que en l'anterior legislatura ocupava la santpedorenca Laura Vilagrà, que va ser destituïda pel Govern de Mariano Rajoy arran de l'aplicació de l'article 155, i que posteriorment va anunciar que no continuaria en la vida política. Camps no és la primera berguedana que es posa al capdavant de la delegació de la Catalunya Central. L'exalcalde de Berga, Juli Gendrau, va ser també delegat entre els anys 2013 i 2016.